Kihagyhatatlan húsvéti tojáslikőr: legalább egy hétig érlelni kell
Koccints a húsvétra saját készítésű, lágy, krémes tojáslikőrrel, vagy add ajándékba!
A tojáslikőr ugyanúgy hozzátartozik a húsvéthoz, mint a sonka, a tojás és a kalács. Miért ne készítenéd el magad, hisz nagyon egyszerű. Vodkát és fehér rumot is használhatsz hozzá. Ha erősebb, ütősebb likőrt szeretnél, fél decivel több alkoholt önts hozzá. Hideg helyen három-négy hétig is eláll. Közben pedig sűrűsödni fog.
Húsvéti tojáslikőr
Hozzávalók
- 16 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 db tojássárgája
- 3 dl vodka vagy fehér rum
- 2 dl habtejszín
- 1 db vaníliarúd
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Add hozzá a cukor felét és a vaníliarúd kikapart magjait. Amikor felforr, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. A tojások sárgáját keverd ki jól, szinte krémesre a maradék porcukorral. Kanalazz hozzá a kihűlt tejszínes keverékből. Amikor elolvad a cukor, öntsd hozzá a tojássárgás masszát, és az egészet alaposan keverd össze. Végül az alkoholt is add hozzá.
A tojáslikőrt szűrd üvegekbe, és rakd a hűtőbe. A tapasztalat szerint egy hét múlva lesz az igazi, addig az ízek jól összeérnek. Mielőtt felbontanád, egy kicsit rázd össze.
Ha rajongsz a házi likőrökért, a kókuszos változatot se hagyd ki! Olyan, mintha folyékony Raffaellót kortyolgatnál.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció