Így főzd a húsvéti sonkát - Bevált praktikák, hogy minden eddiginél finomabb legyen
Puha, ízletes, könnyen szeletelhető sonkát szeretnél? Főzd így!

Így főzd a húsvéti sonkát - Bevált praktikák, hogy minden eddiginél finomabb legyen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepi asztalon kiemelt helye van a sonkának, egész évben ilyenkor fogy belőle a legtöbb. Épp ezért nem mindegy, hogyan sikerül. Nagyon fontos, hogy megbízható forgalmazótól szerezd be. Régi megfigyelés, hogy ahány kiló a sonka, nagyjából annyi óra főzési idővel számolj.

Húsvéti sonka főzése

Hozzávalók:

  • 1.5 kg füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 szem bors
  • 2 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A siker egyik kulcsa a sonka megfelelő kiválasztása. Lehetőleg piacról, hentestől, őstermelőtől szerezd be, és kerüld a gyorspácolt változatokat. A  hagyományosan érlelt parasztsonkában nem fogsz csalódni. A húst tedd hideg vízbe pár órára, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Lehetőleg többször cseréld le róla a vizet. Rakd át egy nagyobb lábosba, önts rá annyi hideg vizet, amennyi jól ellepi. Fűszerezd babérlevéllel, borssal, megpucolt fokhagymával és vöröshagymával.


Fedő alatt, kis lángon főzd puhára a sonkát körülbelül két óra alatt. Érdemes többször ellenőrizni, hogy megfőtt-e. Szúrj hústűt vagy vékony pengéjű, hegyes kést a húsba. Ha könnyen beleszalad, elkészült. Hagyd a sonkát a főzőlében kihűlni, de később se öntsd ki. A sonkalében megfőzheted a tojásokat, de bableves- és töltöttkáposzta-alapnak is szuper.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük