Így főzd a húsvéti sonkát - Bevált praktikák, hogy minden eddiginél finomabb legyen
Puha, ízletes, könnyen szeletelhető sonkát szeretnél? Főzd így!

Így főzd a húsvéti sonkát - Bevált praktikák, hogy minden eddiginél finomabb legyen
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

A kosztümnél izgalmasabbat mutatunk: az örömanya nem csak egyszínű ruhában lehet visszafogottan elegáns »

Őszinte képek nőkről: légy szép a magad módján, ne úgy, ahogy elvárják tőled! »

Bárhová belép, mindenki őrá figyel: George Clooney feleségét többet fotózzák, mint a sármos színészt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ünnepi asztalon kiemelt helye van a sonkának, egész évben ilyenkor fogy belőle a legtöbb. Épp ezért nem mindegy, hogyan sikerül. Nagyon fontos, hogy megbízható forgalmazótól szerezd be. Régi megfigyelés, hogy ahány kiló a sonka, nagyjából annyi óra főzési idővel számolj.

Húsvéti sonka főzése

Hozzávalók:

  • 1.5 kg füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 szem bors
  • 2 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A siker egyik kulcsa a sonka megfelelő kiválasztása. Lehetőleg piacról, hentestől, őstermelőtől szerezd be, és kerüld a gyorspácolt változatokat. A  hagyományosan érlelt parasztsonkában nem fogsz csalódni. A húst tedd hideg vízbe pár órára, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Lehetőleg többször cseréld le róla a vizet. Rakd át egy nagyobb lábosba, önts rá annyi hideg vizet, amennyi jól ellepi. Fűszerezd babérlevéllel, borssal, megpucolt fokhagymával és vöröshagymával.


Fedő alatt, kis lángon főzd puhára a sonkát körülbelül két óra alatt. Érdemes többször ellenőrizni, hogy megfőtt-e. Szúrj hústűt vagy vékony pengéjű, hegyes kést a húsba. Ha könnyen beleszalad, elkészült. Hagyd a sonkát a főzőlében kihűlni, de később se öntsd ki. A sonkalében megfőzheted a tojásokat, de bableves- és töltöttkáposzta-alapnak is szuper.

Ezt is szeretjük