Így főzd a húsvéti sonkát - Bevált praktikák, hogy minden eddiginél finomabb legyen
Puha, ízletes, könnyen szeletelhető sonkát szeretnél? Főzd így!

Így főzd a húsvéti sonkát - Bevált praktikák, hogy minden eddiginél finomabb legyen
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ünnepi asztalon kiemelt helye van a sonkának, egész évben ilyenkor fogy belőle a legtöbb. Épp ezért nem mindegy, hogyan sikerül. Nagyon fontos, hogy megbízható forgalmazótól szerezd be. Régi megfigyelés, hogy ahány kiló a sonka, nagyjából annyi óra főzési idővel számolj.

Hozzávalók:

  • 1.5 kg füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 szem bors
  • 2 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A siker egyik kulcsa a sonka megfelelő kiválasztása. Lehetőleg piacról, hentestől, őstermelőtől szerezd be, és kerüld a gyorspácolt változatokat. A  hagyományosan érlelt parasztsonkában nem fogsz csalódni. A húst tedd hideg vízbe pár órára, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Lehetőleg többször cseréld le róla a vizet. Rakd át egy nagyobb lábosba, önts rá annyi hideg vizet, amennyi jól ellepi. Fűszerezd babérlevéllel, borssal, megpucolt fokhagymával és vöröshagymával.


Fedő alatt, kis lángon főzd puhára a sonkát körülbelül két óra alatt. Érdemes többször ellenőrizni, hogy megfőtt-e. Szúrj hústűt vagy vékony pengéjű, hegyes kést a húsba. Ha könnyen beleszalad, elkészült. Hagyd a sonkát a főzőlében kihűlni, de később se öntsd ki. A sonkalében megfőzheted a tojásokat, de bableves- és töltöttkáposzta-alapnak is szuper.

Blog.hu ajánló