Hagyományos fonott húsvéti kalács receptje: így lesz tökéletes a tészta
Húsvétkor add meg a módját, süsd saját magad a fonott kalácsot! Erre a nagyi is büszke lenne.

Hagyományos fonott húsvéti kalács receptje: így lesz tökéletes a tészta
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy, puha kalács a húsvéti asztal nélkülözhetetlen tartozéka. Ha a bolti helyett szívesebben készítenéd el saját kezűleg, ezzel a recepttel nyert ügyed van. Rakhatsz bele mazsolát, aszalványokat. Ha kihűl, szépen tudod szeletelni.

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik. A lisztet szitáld át, tedd hozzá az olvasztott, de kihűlt vajat, a tojást, a maradék cukrot és a sót. Rakd hozzá a megkelt élesztőt, majd dagaszd körülbelül 15 percig. Bevetheted a robotgépet, azzal jócskán, négy-öt percre lerövidítheted a munkaidőt. Akkor jó, ha elválik az edény szélétől, és sima a felülete. Lágyabbnak kell lennie, mint  a kenyértésztának, de semmiképpen ne legyen ragacsos. Ha szükséges, szórj még hozzá lisztet. A fényes tésztát takard le konyharuhával, és keleszd körülbelül 40 percig.
 

Amikor a duplájára emelkedik, gyúrd át, és felezd meg. Az egyik felét oszd három részre, és sodorj ujjnyi vastag csíkokat. A végüket fogd össze, kicsit nyomkodd meg, majd fond össze, mint a copfot. A tészta másik felével is hasonlóan járj el. Keleszd még 15 percig, majd a tetejét kend le egyenletesen a felvert tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 175 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.

Blog.hu ajánló