Mutatós töltött sütőtök hússal és zöldségekkel: sok sajttól olyan krémes

Ilyen szép töltött sütőtököt készíthetsz sertéscombbal és sok-sok sajttal!

Hússal töltött sütőtök
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami igazán szép és mutatós ebédet tennél ma az asztalra, töltsd meg a sütőtököt húskockákkal, és borítsd be nyúlós sajttal! A tököt ugyanis nem csak sütni érdemes: bár úgy is nagyon finom, ennél sokkal több is lehet benne. Miután levágtad a tetejét, ne dobd ki, mert a sütéskor még szükséged lesz rá.

Hússal töltött sütőtök

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sertéscomb
  • 75 dkg krumpli
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 nagy kerek sütőtök (vagy 2 kisebb)
  • 1 hagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtök tetejét vágd le, a magjait egy éles késsel vájd ki. Így tölthetővé válik. A húst és a hagymát vágd kockákra. Egy serpenyőben hevíts olajat. Add hozzá a húst, sózd és borsozd meg, és kevergetve piríts rá kérget. Amikor már sehol nem rózsaszín, add hozzá a hagymát is, és együtt pirítsd két-három percig. A krumplit kockázd fel. Egy tiszta serpenyőben ismét hevíts egy kevés olajat. Dobd rá a krumplit, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és lefedve tíz perc alatt párold puhára. 

 

A tejfölt keverd el a majonézzel. A tök belsejét kend ki vajjal. Az aljára tegyél egy réteg krumplit, erre tegyél húst, és kend meg a majonézes tejföllel. Így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére pakolj felkockázott vajat, szórd meg reszelt sajttal. Ha tudod, tedd rá vissza a sütőtök tetejét, majd csavard az egészet alufóliába, és 200 fokon, a sütő teljesítményétől függően 1,5-2 óra alatt süsd készre.

A darált hússal töltött hagyma is fenséges ebéd: ilyen izgalmas fogás lehet belőle.

Darált hússal töltött hagyma sok sajttal a tetején: fenséges vacsora

Ez az édeskésre sült, töltött hagyma kényezteti az ízlelőbimbókat, elkészíteni pedig nem nagy kihívás.

Elolvasom

Kép: nata_vkusidey / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük