Húsos, sajtos töltött patisszon: laktató, mégsem nehéz
A darált húsos ragu mindenbe, így a zsenge patisszonba is kitűnő töltelék. A sok sajttól pedig még finomabb a rakott zöldség.
Nyáron számtalan töltött zöldséget készíthetsz, a cukkini mellett a másik tökféleséggel, a patisszonnal is érdemes próbálkozni. Jó helyen van benne a zöldség és a hús is. Ha könnyedebb fogásra vágysz, tökéletes alapanyag lehet a csirke, ha a kicsit szaftosabb, zsírosabb falatokat részesíted előnyben, akkor sertés- vagy marhahúsból készüljön a töltelék.
Húsos, sajtos töltött patisszon
Hozzávalók
- 2 db patisszon
- 35 dkg darált hús
- 15 dkg sajt
- 4 db paradicsom
- 4 szelet bacon
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A patisszonokat jól mosd meg, majd törölgesd szárazra. A tetejét vágd le, tedd félre kalapnak, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, dinszteld meg kevés olajon, és rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.
Töltsd meg a patisszonokat a darált hússal, rakj a tetejükre kis darabokra vágott paradicsomot, bacont, szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza a zöldségekre a kalapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva is kitűnő ebéd lehet, csak győzz belőle eleget készíteni!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció