Húsos, sajtos töltött patisszon: laktató, mégsem nehéz
A darált húsos ragu mindenbe, így a zsenge patisszonba is kitűnő töltelék. A sok sajttól pedig még finomabb a rakott zöldség.

- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Nyáron számtalan töltött zöldséget készíthetsz, a cukkini mellett a másik tökféleséggel, a patisszonnal is érdemes próbálkozni. Jó helyen van benne a zöldség és a hús is. Ha könnyedebb fogásra vágysz, tökéletes alapanyag lehet a csirke, ha a kicsit szaftosabb, zsírosabb falatokat részesíted előnyben, akkor sertés- vagy marhahúsból készüljön a töltelék.
Húsos, sajtos töltött patisszon
Hozzávalók
- 2 db patisszon
- 35 dkg darált hús
- 15 dkg sajt
- 4 db paradicsom
- 4 szelet bacon
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A patisszonokat jól mosd meg, majd törölgesd szárazra. A tetejét vágd le, tedd félre kalapnak, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, dinszteld meg kevés olajon, és rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.
Töltsd meg a patisszonokat a darált hússal, rakj a tetejükre kis darabokra vágott paradicsomot, bacont, szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza a zöldségekre a kalapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva is kitűnő ebéd lehet, csak győzz belőle eleget készíteni!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept