Húsos, sajtos töltött patisszon: laktató, mégsem nehéz
A darált húsos ragu mindenbe, így a zsenge patisszonba is kitűnő töltelék. A sok sajttól pedig még finomabb a rakott zöldség.

toltott-cukkini
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron számtalan töltött zöldséget készíthetsz, a cukkini mellett a másik tökféleséggel, a patisszonnal is érdemes próbálkozni. Jó helyen van benne a zöldség és a hús is. Ha könnyedebb fogásra vágysz, tökéletes alapanyag lehet a csirke, ha a kicsit szaftosabb, zsírosabb falatokat részesíted előnyben, akkor sertés- vagy marhahúsból készüljön a töltelék. 

 

Húsos, sajtos töltött patisszon

Hozzávalók:

  • 2 db patisszon
  • 35 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 4 db paradicsom
  • 4 szelet bacon
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A patisszonokat jól mosd meg, majd törölgesd szárazra. A tetejét vágd le, tedd félre kalapnak, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, dinszteld meg kevés olajon, és rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.
 

Töltsd meg a patisszonokat a darált hússal, rakj a tetejükre kis darabokra vágott paradicsomot, bacont, szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza a zöldségekre a kalapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva is kitűnő ebéd lehet, csak győzz belőle eleget készíteni!

Ezt is szeretjük