Húsos, sajtos töltött patisszon: laktató, mégsem nehéz
A darált húsos ragu mindenbe, így a zsenge patisszonba is kitűnő töltelék. A sok sajttól pedig még finomabb a rakott zöldség.

toltott-cukkini
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron számtalan töltött zöldséget készíthetsz, a cukkini mellett a másik tökféleséggel, a patisszonnal is érdemes próbálkozni. Jó helyen van benne a zöldség és a hús is. Ha könnyedebb fogásra vágysz, tökéletes alapanyag lehet a csirke, ha a kicsit szaftosabb, zsírosabb falatokat részesíted előnyben, akkor sertés- vagy marhahúsból készüljön a töltelék. 

 

Húsos, sajtos töltött patisszon

Hozzávalók:

  • 2 db patisszon
  • 35 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 4 db paradicsom
  • 4 szelet bacon
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A patisszonokat jól mosd meg, majd törölgesd szárazra. A tetejét vágd le, tedd félre kalapnak, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, dinszteld meg kevés olajon, és rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.
 

Töltsd meg a patisszonokat a darált hússal, rakj a tetejükre kis darabokra vágott paradicsomot, bacont, szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza a zöldségekre a kalapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva is kitűnő ebéd lehet, csak győzz belőle eleget készíteni!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük