Húsos-káposztás tészta sok tejföllel és sajttal: ez a rakottas nagyon finom
Ez nem a hagyományos rakott tészta, de nem fog csalódást okozni, hisz tele van mindenféle finomsággal.

Húsos-káposztás tészta sok tejföllel és sajttal: ez a rakottas nagyon finom
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

87 éves, de 70-nek sem néz ki a modell: nőies stílusát tanítani lehetne »

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a káposztát szereted, ezt a tésztát is jóízűen megeszed. Jót tesz neki, hogy a klasszikushoz képest komoly változásokon megy át. Hússal még laktatóbbá teheted, valamint a tejföl és a sajt is dob rajta. A fodros kocka mellett szarvacskát vagy akár pennét is választhatsz alapnak.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg káposzta
  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst vágd kisebb kockákra, a káposztát pedig szeld apróra. Egy lábosban forrósíts kevés olajat, majd rakd rá a húst, és kevergetve pirítsd meg. Add hozzá a káposztát, szórd meg aprított hagymával, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd önts hozzá kevés vizet. Párold puhára a húst és a káposztát körülbelül 45-55 perc alatt.
 

Közben a tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, keverd hozzá a húsos káposztát, és forgasd össze. Öntsd rá a tejfölt, reszeld rá a sajtot, rakd rá a darabokra vágott bacont, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük