Húsos-káposztás tészta sok tejföllel és sajttal: ez a rakottas nagyon finom
Ez nem a hagyományos rakott tészta, de nem fog csalódást okozni, hisz tele van mindenféle finomsággal.


- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- A 62 éves Sharon Stone stílusa csupa meglepetés: a szexisen merész és a vagány ruhákat is lazán bevállalja »
- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Ha a káposztát szereted, ezt a tésztát is jóízűen megeszed. Jót tesz neki, hogy a klasszikushoz képest komoly változásokon megy át. Hússal még laktatóbbá teheted, valamint a tejföl és a sajt is dob rajta. A fodros kocka mellett szarvacskát vagy akár pennét is választhatsz alapnak.
Húsos-káposztás tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg káposzta
- 50 dkg tészta
- 30 dkg sertéshús
- 10 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéshúst vágd kisebb kockákra, a káposztát pedig szeld apróra. Egy lábosban forrósíts kevés olajat, majd rakd rá a húst, és kevergetve pirítsd meg. Add hozzá a káposztát, szórd meg aprított hagymával, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd önts hozzá kevés vizet. Párold puhára a húst és a káposztát körülbelül 45-55 perc alatt.
Közben a tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, keverd hozzá a húsos káposztát, és forgasd össze. Öntsd rá a tejfölt, reszeld rá a sajtot, rakd rá a darabokra vágott bacont, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Még több recept