Húsos-káposztás tészta sok tejföllel és sajttal: ez a rakottas nagyon finom
Ez nem a hagyományos rakott tészta, de nem fog csalódást okozni, hisz tele van mindenféle finomsággal.

Húsos-káposztás tészta sok tejföllel és sajttal: ez a rakottas nagyon finom
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a káposztát szereted, ezt a tésztát is jóízűen megeszed. Jót tesz neki, hogy a klasszikushoz képest komoly változásokon megy át. Hússal még laktatóbbá teheted, valamint a tejföl és a sajt is dob rajta. A fodros kocka mellett szarvacskát vagy akár pennét is választhatsz alapnak.

Húsos-káposztás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg káposzta
  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst vágd kisebb kockákra, a káposztát pedig szeld apróra. Egy lábosban forrósíts kevés olajat, majd rakd rá a húst, és kevergetve pirítsd meg. Add hozzá a káposztát, szórd meg aprított hagymával, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd önts hozzá kevés vizet. Párold puhára a húst és a káposztát körülbelül 45-55 perc alatt.
 

Közben a tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, keverd hozzá a húsos káposztát, és forgasd össze. Öntsd rá a tejfölt, reszeld rá a sajtot, rakd rá a darabokra vágott bacont, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük