Húsmentes rakott zöldbab olasz módra: ezek a hozzávalók nem maradhatnak ki belőle

A rakott zöldbab húsmentesen is mennyei lesz: most tegyél mellé sárgarépát és cukkinit is!

Húsmentes rakott zöldbab
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a rakott zöldbab hagyományosan darált hússal készül, ha valami könnyebbre vágysz, ez a zöldséges változat is nagyon fog ízleni. A zöldbab mellé most cukkini és sárgarépa kerül, amelyeket először párolj roppanósra, utána pakold a tepsibe. Nyáron mindenképpen érdemes friss zöldbabból készíteni.

Húsmentes rakott zöldbab

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 1 nagy cukkini
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbab végeit csípd le, a zöldséget szeleteld fel. A cukkinit és a répát vágd vékony hasábokra. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj kétharmadát. Dobd rá a zöldségeket, szórd meg őket sóval, és lefedve nagyjából tíz perc alatt párold őket puhára.

 

Közben a tojásokat villával verd fel egy tálban. Szórd meg oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal, majd szórd bele a reszelt parmezán is. A párolt zöldségeket oszd el egy tepsiben. Forgasd össze a tojásos keverékkel, kockázd a tetejére a maradék vajat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg az ízek összeérnek.

A friss zöldbab a mustáros csirkeragu mellé is passzol.

Szaftos, mustáros csirkeragu zöldbabbal: kevés munkával készül

A vajpuha csirkemell mustáros pácban puhul, ettől lesz picit pikáns az íze. A fenséges fogás rizzsel és tésztával is kínálható.

Elolvasom

Kép: lenakorzh / Getty Images

Ezt is szeretjük