5 csodás hűsítő leves meleg estékre
A könnyű levesek nemcsak hűsítenek, de a léböjt kiváló szereplői is lehetnek. A munkahelyedre is beviheted őket, és turmixként iszogathatod.
A nyári lakomák menüsorának sikeres szereplője lehet egy finom, hideg leves. A zöldségeseket előételnek, a gyümölcsöseket akár desszertnek is tálalhatod. Mindenkinek jólesik majd a nagy kánikulában pár korty ezekből a nagyszerű, bársonyos ételekből.
Fogyókúrához pedig ideálisak, hiszen könnyen emészthetőek, kevés kalória van bennük, ráadásul finomak is.
Gazpacho
Hozzávalók:
- 70 dkg érett paradicsom
- 25 dkg kenyérmorzsa
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 uborka
- 2 zöldpaprika
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál borecet
- 6 dl víz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só
- bors
A paradicsomot és az uborkát hámozd meg. A zöldségeknek távolítsd el a magházát. A kenyérmorzsát és az olajat tedd egy mixerbe, és turmixold össze.
Várj egy kicsit, hogy a kenyér beszívja az olajat. Ekkor add hozzá a feldarabolt, magtalan paradicsomot, és pürésítsd. Add hozzá a feldarabolt uborkát és paprikát, illetve a fokhagymát, és ezt is turmixold le. Egy edénybe öntsd ki ezt a szószt, és keverd bele a sűrített paradicsomot, az ecetet, a vizet, és ízesítsd sóval, borssal. Lefedve tedd a hűtőbe tálalásig.
Uborkaleves
Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 5 dl natúr joghurt
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 dl tej
- só
- bors
- kapor ízlés szerint
Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni. Nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a többi hozzávalót, majd keverd bele az uborkát is. Ha teljesen homogén levest akarsz, akkor turmixold le az egészet. Hűtőben tárold felszolgálásig.
Piros leves
Hozzávalók:
- 4 piros húsú paprika
- 30 dkg paradicsom
- 8 dl joghurt
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- néhány csepp tabasco-szósz
- só
- bors
A hagymát és a paprikákat helyezd egy tepsibe, és hagyd addig sülni, amíg megfeketedik a héjuk. Ekkor a paprikát csomagold be alufóliába, hogy könnyebb legyen lehúzni a héját. Távolítsd el a magházát, és turmixold össze a hagymával, aminek a megégett leveleit eltávolítottad, illetve a meghámozott paradicsommal. Öntsd hozzá a joghurtot, a tabascót, ízesítsd sóval, borssal, valamint add hozzá a zúzott fokhagymát. Még pár percig turmixold. Lehűtve tálald.
Egyszerű gyümölcsleves
Hozzávalók:
- körülbelül 1 kg gyümölcs
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2-4 dl gyümölcsjoghurt
- 1-2 darab fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- pár szelet citrom
A citromkarikákkal és a fűszerekkel tedd fel főni a feldarabolt gyümölcsöket hideg vízben. Készíts habarást a pudingporból és a joghurtból. A forrásban lévő leveshez add hozzá, és még két percig forrald. Ha raksz hozzá egy kevés tejszínt, attól még selymesebb lesz a végeredmény. Hidegen fogyasztandó.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Eperkrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg friss eper
- 5-6 mentalevél
- 2 dl tejszín
- 5 dl tej
- 2 evőkanál méz
Az epreket turmixold le, majd fedő alatt kicsit párold meg a pépet. Add hozzá a tejet. Miután felforrt, vedd le, hagyd hűlni, és keverd bele a felhabosított tejszínt. Mézzel édesítsd, amikor még langyos. Betétnek készíthetsz hozzá felvert tojásfehérjéből és cukorból kis felhőcskéket. De ezeket frissen kell készíteni, illetve tálalásig a hűtőben tartani.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab