Húsgombócos spagetti

Ahogy az olaszok készítik

A paradicsom és a tészta mindig remek kombinációt adnak, egy kis hússal és sajttal megspékelve pedig az eredmény maga a tökély.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden gengszterfilmben kötelező elem a szicíliai mamma - vagy éppen pappa -, aki óriási kondérban készíti népes családjának ezt az igazi olaszos fogást.

Ez tipikusan az a fogás, amihez érdemes egy partedlit felvenned, mivel, ami lecsöppenhet, az valószínűleg le is fog.

Húsgombócos spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanálnyi oregáno
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, tépj bele egy kis bazsalikomot, szórd meg oregánóval és a sajt felével, majd keverd jól össze az egészet, és tedd fél órára a hűtőbe. Amíg hűl, készítsd el a paradicsomos szószt. Ehhez kockázd fel a hagymát, és kezdd el pirítani némi olajon. Amikor már üveges, nyomd mellé a maradék fokhagymát is, majd öntsd fel a vörösborral.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Vedd kis lángra, majd pár perc múlva öntheted rá a paradicsomot is, keverd össze, add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, várd meg, míg felforr, aztán zárd el. A húsos masszából formálj egyforma méretű golyókat, majd egy serpenyőben süsd át őket. Ezután keverd bele a paradicsomszószba a golyókat, majd gyújts alá, és amíg a tészta elkészül - nagyjából hét perc -, addig kis lángon hagyd főni. Ha a tészta is kész, akkor már nincs más hátra, csak kiadagolni rá a paradicsomos húsgolyókat, majd megszórni a maradék parmezánnal és egy kis bazsalikommal.

Tészta, tészta, tészta!

Ha te is imádsz mindent, ami tésztából készült, meríts néhány ötletet képgalériánkból!

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük