Húsgombócos spagetti
A paradicsom és a tészta mindig remek kombinációt adnak, egy kis hússal és sajttal megspékelve pedig az eredmény maga a tökély.
Minden gengszterfilmben kötelező elem a szicíliai mamma - vagy éppen pappa -, aki óriási kondérban készíti népes családjának ezt az igazi olaszos fogást.
Ez tipikusan az a fogás, amihez érdemes egy partedlit felvenned, mivel, ami lecsöppenhet, az valószínűleg le is fog.
Húsgombócos spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 25 dkg spagetti tészta
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dl sűrített paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanálnyi oregáno
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húst tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, tépj bele egy kis bazsalikomot, szórd meg oregánóval és a sajt felével, majd keverd jól össze az egészet, és tedd fél órára a hűtőbe. Amíg hűl, készítsd el a paradicsomos szószt. Ehhez kockázd fel a hagymát, és kezdd el pirítani némi olajon. Amikor már üveges, nyomd mellé a maradék fokhagymát is, majd öntsd fel a vörösborral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vedd kis lángra, majd pár perc múlva öntheted rá a paradicsomot is, keverd össze, add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, várd meg, míg felforr, aztán zárd el. A húsos masszából formálj egyforma méretű golyókat, majd egy serpenyőben süsd át őket. Ezután keverd bele a paradicsomszószba a golyókat, majd gyújts alá, és amíg a tészta elkészül - nagyjából hét perc -, addig kis lángon hagyd főni. Ha a tészta is kész, akkor már nincs más hátra, csak kiadagolni rá a paradicsomos húsgolyókat, majd megszórni a maradék parmezánnal és egy kis bazsalikommal.
Tészta, tészta, tészta!
Ha te is imádsz mindent, ami tésztából készült, meríts néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- tészta
Klasszikus olasz tésztarecept
- olasz
- paradicsom
Olívás-paradicsomos spagetti, ahogy az olaszok készítik
- gomba
- tészta