Húsgombócos spagetti
Ahogy az olaszok készítik
A paradicsom és a tészta mindig remek kombinációt adnak, egy kis hússal és sajttal megspékelve pedig az eredmény maga a tökély.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Minden gengszterfilmben kötelező elem a szicíliai mamma - vagy éppen pappa -, aki óriási kondérban készíti népes családjának ezt az igazi olaszos fogást.


Ez tipikusan az a fogás, amihez érdemes egy partedlit felvenned, mivel, ami lecsöppenhet, az valószínűleg le is fog.
Húsgombócos spagetti
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 25 dkg spagetti tészta
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dl sűrített paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanálnyi oregáno
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húst tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, tépj bele egy kis bazsalikomot, szórd meg oregánóval és a sajt felével, majd keverd jól össze az egészet, és tedd fél órára a hűtőbe. Amíg hűl, készítsd el a paradicsomos szószt. Ehhez kockázd fel a hagymát, és kezdd el pirítani némi olajon. Amikor már üveges, nyomd mellé a maradék fokhagymát is, majd öntsd fel a vörösborral.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Vedd kis lángra, majd pár perc múlva öntheted rá a paradicsomot is, keverd össze, add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, várd meg, míg felforr, aztán zárd el. A húsos masszából formálj egyforma méretű golyókat, majd egy serpenyőben süsd át őket. Ezután keverd bele a paradicsomszószba a golyókat, majd gyújts alá, és amíg a tészta elkészül - nagyjából hét perc -, addig kis lángon hagyd főni. Ha a tészta is kész, akkor már nincs más hátra, csak kiadagolni rá a paradicsomos húsgolyókat, majd megszórni a maradék parmezánnal és egy kis bazsalikommal.
Tészta, tészta, tészta!
Ha te is imádsz mindent, ami tésztából készült, meríts néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- tészta
Klasszikus olasz tésztarecept

- olasz
- paradicsom
Olívás-paradicsomos spagetti, ahogy az olaszok készítik

- gomba
- tészta