Húsgombócos spagetti
Ahogy az olaszok készítik
A paradicsom és a tészta mindig remek kombinációt adnak, egy kis hússal és sajttal megspékelve pedig az eredmény maga a tökély.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden gengszterfilmben kötelező elem a szicíliai mamma - vagy éppen pappa -, aki óriási kondérban készíti népes családjának ezt az igazi olaszos fogást.

Ez tipikusan az a fogás, amihez érdemes egy partedlit felvenned, mivel, ami lecsöppenhet, az valószínűleg le is fog.

Húsgombócos spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanálnyi oregáno
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, tépj bele egy kis bazsalikomot, szórd meg oregánóval és a sajt felével, majd keverd jól össze az egészet, és tedd fél órára a hűtőbe. Amíg hűl, készítsd el a paradicsomos szószt. Ehhez kockázd fel a hagymát, és kezdd el pirítani némi olajon. Amikor már üveges, nyomd mellé a maradék fokhagymát is, majd öntsd fel a vörösborral.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Vedd kis lángra, majd pár perc múlva öntheted rá a paradicsomot is, keverd össze, add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, várd meg, míg felforr, aztán zárd el. A húsos masszából formálj egyforma méretű golyókat, majd egy serpenyőben süsd át őket. Ezután keverd bele a paradicsomszószba a golyókat, majd gyújts alá, és amíg a tészta elkészül - nagyjából hét perc -, addig kis lángon hagyd főni. Ha a tészta is kész, akkor már nincs más hátra, csak kiadagolni rá a paradicsomos húsgolyókat, majd megszórni a maradék parmezánnal és egy kis bazsalikommal.

Tészta, tészta, tészta!

Ha te is imádsz mindent, ami tésztából készült, meríts néhány ötletet képgalériánkból!

Ezt is szeretjük