Így nem durran szét a hurka: sütési fortélyok a hentestől
Ha téged is bosszant, hogy szétdurran a hurka, és kiszakad a bél sütés közben, vesd be az alábbi trükköket!

hurka-sutese
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piacok, boltok polcai tele vannak csábító disznótoros finomságokkal, májas és véres hurkával, kolbásszal. Ideje belőlük isteni ebédet készíteni! A tepsibe rakhatsz savanyú káposztát is, laktatóbb, finomabb lesz a fogás. Ha vastag bélbe töltötték a hurkát, jóval könnyebb a dolgod, mert nehezebben durran szét. Néhány régi tanácsot mindenképpen érdemes megfogadni a tapasztalt hentestől. 

Hurka sütése

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 pár véres hurka
  • 2 pár májas hurka
  • 2 pár sütni való kolbász
  • 0.5 kg savanyú káposzta
  • 0.5 dl víz
  • 10 dkg szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem teljesen friss a hurka, áztasd 10-15 percre annyi vízbe, amennyi ellepi. Ha a fagyasztóból veszed ki, ne tedd rögtön a sütőbe, legalább félig olvaszd ki. Rakd úgy egy tepsibe, hogy ne érjenek össze a húsok. Nem kell zsírral kikenni, mert sok kisül belőlük. Kevés vizet viszont önthetsz a disznóságok alá, így biztosan nem fognak leragadni. Rakd a hurkák és a kolbász mellé a szalonnát és a káposztát. 


Fontos, hogy a hurkákat villával szurkáld meg néhány helyen, így a felesleges zsír és gőz távozni tud, különben biztosan szét fognak durranni. Soha ne süsd túl magas hőfokon, a 160-180 fok a legideálisabb. Sütés közben többször fordítsd át. Süsd 50-60 percig, majd még melegen tálald.

Kolbászból rengeteg finomságot készíthetsz, a tésztáktól a levesekig sokféle fogásba illik. Innen meríts ötletet!

Ezt is szeretjük