A tökéletes hollandi mártás receptje: sült, roppanós zöldségekhez
A hollandi mártás a sok vajnak köszönhetően még a majonéznél is selymesebb.

hollandi-szosz
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre több friss zöldség közül válogathatsz a piacokon, amik megsütve, párolva, jól sikerült hollandi mártással leöntve fantasztikusak lehetnek ebédre, vacsorára is. A felvert mártás vagy meleg majonéz néven is ismert szósz akkor az igazi, ha sűrű, selymes. Lehetőleg annyit készíts, amennyi egy alkalommal elfogy, mert nem tesz neki jót, ha pihenteted.

Hollandi mártás recept

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojássárga
  • 2 evőkanál víz
  • 0.5 db citrom leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel alacsony lángon, vigyázz, hogy ne barnuljon meg, majd rakd félre. Egy lábosba tölts félig vizet, és forrald fel. Tegyél rá egy tűzálló tálat, de ügyelj arra, hogy ne érjen bele a vízbe. Rakd bele a tojássárgákat, és adj hozzá két evőkanál vizet. Vízgőz felett, kis lángon kevergesd három-négy percig, hogy besűrűsüdjön. Figyelj, hogy ne forrósodjon túl a tojás, mert akkor kicsapódik.

Húzd le a tűzről, és kis részletekben dolgozd hozzá a vajat, add hozzá a citromot, és ízesítsd sóval, borssal. Tedd vissza a vízfürdőre, kevergetve főzd egy-két percig. Amikor eléri a kívánt sűrűséget, húzd le a tűzről, és rögtön tálalhatod.  
A krémes borsmártás is kitűnő sültekhez, zöldségekhez egyaránt. A vaj mellett tejszín is kerül bele.

Ezt is szeretjük