A klasszikus hollandi mártás receptje egy sztárséf trükkjeivel - Így lesz könnyű, selymes
Az ízletes, meleg, vajas hollandi mártással sokféle fogást feldobhatsz. Ezzel a recepttel nem fogsz hibázni.

A klasszikus hollandi mártás receptje egy sztárséf trükkjeivel - Így lesz könnyű, selymes
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldségekhez, halakhoz, sültekhez, tojásételekhez jó választás a klasszikus, kicsit savanykás hollandi mártás. Így, spárgaszezonban különösen nélkülözhetetlen. A franciák imádják, a négy alapmártás egyike, készülhet tejszínnel vagy vízzel is. Ízesítheted mustárral, zöldfűszerekkel, babérlevéllel, jó minőségű fehérborral.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel és tedd félre, de arra ügyelj, hogy ne hűljön ki. Egy közepes méretű lábost tölts meg félig vízzel, majd forrald fel. Rakj rá egy tűzálló tálat. Fontos, hogy az edény ne érjen bele a vízbe. Tedd bele a tojássárgáját, add hozzá a vizet, és vízgőz felett, állandóan kevergetve, három-négy perc alatt dolgozd jó sűrűre. Akkor jó, ha legalább kétszeresére nő a térfogata. Figyelj arra is, hogy ne forrósodjon túl a tojás, különben kicsapódik. Érdemes inkább rövid időre levenni a tűzről.
Ha kész, húzd le a lángról, majd részletekben dolgozd bele a vajat, utána ízesítsd citromlével, sóval, borssal. Töltsd tálkába, és melegen kínáld.

Ezt is szeretjük