Mennyei, omlós hókifli egyszerűen
Ha így készíted a hókiflit, nem kell karácsony előtt próbasütéssel tölteni az időt.
Bár kifejezetten jót tesz neki, ha egy-két napot áll, ne legyenek hiú ábrándjaink: ha karácsony előtt készítjük, akkor szinte biztos, hogy az ünnepre már nem marad egy darab sem. Annyira kiflifüggővé tesz, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni a majszolását. Ez a recept Kárai Dávid ízHUSZÁR első szakácskönyvében is megtalálható.
Hókifli
Hozzávalók 20 darabhoz
- 350 g liszt
- 85 g porcukor
- 250 g hideg vaj
- 120 g darált vagy aprított dió
- 20 g porcukor
- 1 vaníliarúd
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral együtt szitáld egy keverőtálba. Add hozzá a csipet sót és a darált vagy nagyon apróra vágott diót. Mehet hozzá a kockára vágott, hideg vaj, az egészet jó alaposan morzsold, majd gyúrd össze. Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára.
A pihentetés után csipkedj le diónyi darabokat, egyesével hengergesd meg őket a két tenyered között, formázz belőlük patkót, és az így elkészített kifliket tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokon 12-15 percig süsd őket, csak addig, amíg az aljuk barnulni nem kezd, de ha megnyomkodod, a tetejük még kicsit puha. Rögtön vedd ki a süteményeket, és tedd félre hűlni. A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magjait, keverd el a porcukorban, és az egészet szitáld rá a még langyos kiflikre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció