Mennyei, omlós hókifli egyszerűen

Az ünnepi időszak nagy kedvence

Ha így készíted a hókiflit, nem kell karácsony előtt próbasütéssel tölteni az időt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár kifejezetten jót tesz neki, ha egy-két napot áll, ne legyenek hiú ábrándjaink: ha karácsony előtt készítjük, akkor szinte biztos, hogy az ünnepre már nem marad egy darab sem. Annyira kiflifüggővé tesz, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni a majszolását. Ez a recept Kárai Dávid ízHUSZÁR első szakácskönyvében is megtalálható.

Hókifli

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 350 g liszt
  • 85 g porcukor
  • 250 g hideg vaj
  • 120 g darált vagy aprított dió
  • 20 g porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral együtt szitáld egy keverőtálba. Add hozzá a csipet sót és a darált vagy nagyon apróra vágott diót. Mehet hozzá a kockára vágott, hideg vaj, az egészet jó alaposan morzsold, majd gyúrd össze. Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára.

A pihentetés után csipkedj le diónyi darabokat, egyesével hengergesd meg őket a két tenyered között, formázz belőlük patkót, és az így elkészített kifliket tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokon 12-15 percig süsd őket, csak addig, amíg az aljuk barnulni nem kezd, de ha megnyomkodod, a tetejük még kicsit puha. Rögtön vedd ki a süteményeket, és tedd félre hűlni. A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magjait, keverd el a porcukorban, és az egészet szitáld rá a még langyos kiflikre.

15891489 37f42c781bb5c7305bbe6cbf6aa56134 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük