Így lesz tökéletes az eltett lecsó!
Most gondoskodj az egész évi készletekről, hogy a majdani zimankó idején is élvezhesd a legmagyarosabb zöldséges ételt.
Tényleg borzasztó egyszerű dolgod lesz a főzéssel, ám előtte még van egy fontos feladatod, miszerint meg kell találnod a megfelelő befőttesüvegeket, és fertőtlenítened is kell őket forró vízben, illetve sütőben melegítve. Ha ez megvan, kezdődhet a főzés.
Lecsó
Hozzávalók
- 3.5 kg paradicsom
- 2.5 kg paprika
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- olaj vagy zsiradék
Elkészítés:
Vágd apró kockákra a hagymát, hasonló méretű részekre a paradicsomot és a paprikát is. Vékony olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, de ne várd meg, amíg teljesen üveges lesz, hanem félúton add hozzá a paprikát, fűszerezd pirospaprikával, majd ha már levet eresztett, add hozzájuk a paradicsomot is. Nem kell szétfőzni semmit sem, hiszen amikor majd előveszed, még variálhatsz rajta bőven, így amikor nagyjából félig elkészült, leveheted a tűzről. Várd meg, míg kicsit kihűl, majd adagold a fertőtlenített üvegekbe, és mehet a dunsztba. A dunszthoz sok-sok pokróc kell, valamint egy jó ágyneműtartó, ahova elteheted egy éjszakára az üvegeket.

