Így lesz tökéletes az eltett lecsó!

Most gondoskodj az egész évi készletekről, hogy a majdani zimankó idején is élvezhesd a legmagyarosabb zöldséges ételt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tényleg borzasztó egyszerű dolgod lesz a főzéssel, ám előtte még van egy fontos feladatod, miszerint meg kell találnod a megfelelő befőttesüvegeket, és fertőtlenítened is kell őket forró vízben, illetve sütőben melegítve. Ha ez megvan, kezdődhet a főzés.

Lecsó

Hozzávalók

  • 3.5 kg paradicsom
  • 2.5 kg paprika
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • olaj vagy zsiradék
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apró kockákra a hagymát, hasonló méretű részekre a paradicsomot és a paprikát is. Vékony olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, de ne várd meg, amíg teljesen üveges lesz, hanem félúton add hozzá a paprikát, fűszerezd pirospaprikával, majd ha már levet eresztett, add hozzájuk a paradicsomot is. Nem kell szétfőzni semmit sem, hiszen amikor majd előveszed, még variálhatsz rajta bőven, így amikor nagyjából félig elkészült, leveheted a tűzről. Várd meg, míg kicsit kihűl, majd adagold a fertőtlenített üvegekbe, és mehet a dunsztba. A dunszthoz sok-sok pokróc kell, valamint egy jó ágyneműtartó, ahova elteheted egy éjszakára az üvegeket.

15887311 5a14eb94ed3b3076a9ca8e126f30bc44 wm
15887319 eace7abc2359b6adf2bd23b6c266e4c8 wm
Ezt is szeretjük