Hideg, tejszínes meggyleves, ahogy anyukád is készítette: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes

Nyáron kihagyhatatlan fogás a tejszínes meggyleves: nézd meg, miként lesz tökéletes.

Hideg, tejszínes meggyleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jól behűtött, hideg, tejszínes meggyleves gyerekkorunk ikonikus étele volt, jól elkészítve pedig ma is megállja a helyét. A titka a fűszerezésben rejlik, és abban, hogy szánj elég időt a hűtésére. Jól megy hozzá a fahéjrúd és a szegfűszeg, az egészet pedig vaníliás pudingpor koronázza meg.

Hideg, tejszínes meggyleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 8 dl víz
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 1 fahéjrúd
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki. A citromot is jól mosd meg, és vágd karikákra. Tedd őket egy lábosba, és forgasd össze a cukorral. Öntsd fel vízzel, add hozzá a fahéjat és a szegfűszeget, és forrástól számítva öt percig főzd.

 

Közben a tejszínt keverd ki a pudingporral. Öntsd a leveshez, és kézi habverővel folyamatosan kevergesd egy percig, amíg kicsit besűrűsödik. A kész levest először állítsd hideg vízbe, hogy gyorsan szoba-hőmérsékletűre hűljön, majd tedd a hűtőbe két órára.

Zöldségből is könnyen készíthetsz hideg levest: ennek a változatnak zöldborsó az alapja.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük