Hideg, tejszínes meggyleves, ahogy anyukád is készítette: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
Nyáron kihagyhatatlan fogás a tejszínes meggyleves: nézd meg, miként lesz tökéletes.
A jól behűtött, hideg, tejszínes meggyleves gyerekkorunk ikonikus étele volt, jól elkészítve pedig ma is megállja a helyét. A titka a fűszerezésben rejlik, és abban, hogy szánj elég időt a hűtésére. Jól megy hozzá a fahéjrúd és a szegfűszeg, az egészet pedig vaníliás pudingpor koronázza meg.
Hideg, tejszínes meggyleves
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 8 dl víz
- 5 db szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 1 fahéjrúd
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
- 0.5 citrom
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki. A citromot is jól mosd meg, és vágd karikákra. Tedd őket egy lábosba, és forgasd össze a cukorral. Öntsd fel vízzel, add hozzá a fahéjat és a szegfűszeget, és forrástól számítva öt percig főzd.
Közben a tejszínt keverd ki a pudingporral. Öntsd a leveshez, és kézi habverővel folyamatosan kevergesd egy percig, amíg kicsit besűrűsödik. A kész levest először állítsd hideg vízbe, hogy gyorsan szoba-hőmérsékletűre hűljön, majd tedd a hűtőbe két órára.
Zöldségből is könnyen készíthetsz hideg levest: ennek a változatnak zöldborsó az alapja.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept