Villámgyors, remegős túrótorta liszt nélkül: tíz perc munka, és mehet is a sütőbe
A liszt nélkül készülő túrótortával tényleg alig van munka: csak keverd össze, a többit pedig bízd a sütőre.
![Túrótorta liszt nélkül](https://kep.index.hu/1/0/4891/48915/489153/48915368_b13bab6782e3d9b1f056014ce31dde37_wm.jpg)
Ez az egyszerű, liszt nélküli túrótorta azoknak is sikerélményt fog okozni, akik még kezdők a konyhában, vagy csak ritkán jutnak el odáig, hogy házi sütit készítsenek. Tésztája nincs is, csak a remegős krémből áll az egész édesség. A különlegesen finom ízért egyszerű vaníliás pudingpor felel.
Túrótorta liszt nélkül
Hozzávalók 8 szelethez
- 1 kg túró
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 6 tojás
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A túrót villával törd át. Add hozzá a cukrot, a puha vajat, a tojásokat, a vaníliás pudingport és a sütőport, és fakanállal jól dolgozd össze az egészet. Egy 26 centis tortaformát vagy egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a túrókrémet, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ekkor vedd ki, hagyd teljesen kihűlni, és csak utána szeleteld.
Tálalhatod porcukros szórással vagy friss gyümölcsökkel.
Mamaféle túrós, mazsolás pite gazdag töltelékkel: ebből biztos a repeta
A régimódi túrós sütemény tésztája szétolvad a szájban, olyan omlós, az édes töltelék pedig mazsolában is bővelkedik.
ElolvasomMég több recept