Villámgyors, remegős túrótorta liszt nélkül: tíz perc munka, és mehet is a sütőbe

A liszt nélkül készülő túrótortával tényleg alig van munka: csak keverd össze, a többit pedig bízd a sütőre.

Túrótorta liszt nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű, liszt nélküli túrótorta azoknak is sikerélményt fog okozni, akik még kezdők a konyhában, vagy csak ritkán jutnak el odáig, hogy házi sütit készítsenek. Tésztája nincs is, csak a remegős krémből áll az egész édesség. A különlegesen finom ízért egyszerű vaníliás pudingpor felel.

Túrótorta liszt nélkül

Hozzávalók 8 szelethez

  • 1 kg túró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd át. Add hozzá a cukrot, a puha vajat, a tojásokat, a vaníliás pudingport és a sütőport, és fakanállal jól dolgozd össze az egészet. Egy 26 centis tortaformát vagy egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a túrókrémet, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ekkor vedd ki, hagyd teljesen kihűlni, és csak utána szeleteld.

 

Tálalhatod porcukros szórással vagy friss gyümölcsökkel.

Mamaféle túrós, mazsolás pite gazdag töltelékkel: ebből biztos a repeta

A régimódi túrós sütemény tésztája szétolvad a szájban, olyan omlós, az édes töltelék pedig mazsolában is bővelkedik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük