Sűrű, hideg meggyleves: tejföllel és pudinggal habarva isteni
Ha a kánikulai napokon mást nem is ennél, a jól behűtött, selymes meggyleves biztosan jólesik.

Melegben a hideg gyümölcsleves nagy kedvenc, ráadásul most bőven válogathatsz a gyümölcs közül. A savanykás, szuperegészséges meggyből isteni lesz a végeredmény. A fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs kombinációja még zamatosabbá teszi a gyümölcslevest, amit liszt helyett érdemes vaníliapudinggal sűríteni.
Hideg meggyleves
Hozzávalók
- 50 dkg meggy
- 15 dkg tejföl
- 3 evőkanál vaníliáspudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 3 db csillagánizs
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, mosd meg jól, majd tedd egy fazékba. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst, majd öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Kis lángon főzd 10-15 percig, majd habard be.
A tejfölt keverd csomómentesre a pudingporral, adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, azzal is dolgozd el, majd csorgasd a forrásban lévő leveshez. Főzd össze öt-tíz perc alatt, húzd le a tűzről, és amikor kihűl, rakd a hűtőbe néhány órára, hogy jól lehűljön.
Most már sárgabarackból is készíthetsz isteni gyümölcslevest, ami a görög joghurttól jó selymes lesz.