Héjában sült, töltött édesburgonya: filléres recept kevés munkával
Ha szívesen eszel héjában sült krumplit, próbáld ki ezt a technikát édesburgonyával is!
Kétszer sült édeskrumplinak is nevezik ezt a héjában sült, töltött változatot, mivel, ahogy a neve is mutatja, két alkalommal is a sütőbe kerül: először akkor, amikor egészben megsütöd, utána pedig, amikor a belsejéből tölteléket varázsolsz, és így kerülnek vissza a darabok a tepsibe. Nagyon jól mennek a télies fűszerek ehhez a finom, húsmentes, szerény csemegéhez.
Héjában sült, töltött édesburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 8.5 dkg krémsajt
- 4 édesburgonya
- 3 evőkanál puha vaj + a tálaláshoz
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
Az édeskrumplikat alaposan mosd meg. Töröld szárazra, szurkáld meg villával, és told 190 fokos sütőbe egy órára. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Egy tálban keverd el a krémsajtot a puha vajjal, a cukorral és a fűszerekkel. A kihűlt krumplikat felezd el, a belsejüket kapard ki, forgasd a krémsajthoz. Keverd az egészet egyneműre, majd töltsd vissza a darabokba. Tedd vissza a tepsibe, és told a sütőbe 15 percre.
Tálaláskor mindegyik adag tetejére még egy kiskanál vajat olvaszthatsz.
Sűrű, tejszínes édesburgonya-krémleves: ebédként is megállja a helyét
Annyira laktató ez a leves, hogy pirítóssal akár ebédként is megállja a helyét, az édeskrumplinak köszönhetően sűrű és krémes.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: LauriPatterson / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- brassói aprópecsenye
- pulykabrassói
Ízletes pulykabrassói omlós édesburgonyával - Finomabb, mint a hagyományos
- padlizsán
- lasagne
Zöldséges lasagne gazdag töltelékkel: húsmentes receptet mutatunk
- szalonna
- egytálétel