Héjában sült krumpli darált hússal töltve: így lesz a legfinomabb a paradicsomos ragu

Nagyon finom a héjában sült krumpli, ha paradicsomos, darált húsos raguval töltöd meg.

Héjában sült krumpli darált húsos raguval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált húsos, paradicsomos ragu héjában sült krumpliba töltve is fantasztikusan finom. Keverj hozzá kukorica- és babkonzervet is, amitől még kiadósabb lesz. Ha szereted a csípőset, a chiliport se hagyd ki belőle.

Héjában sült krumpli darált húsos raguval

Hozzávalók 4 személyre

A krumplihoz:

  • 4 nagy krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A raguhoz:

  • 35 dkg darált pulykacomb
  • 30 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 10 dkg morzsolt kukorica (konzev)
  • 10 dkg vörösbab (konzerv)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 gerezd fokhgyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál oregánó
  • késhegynyi chili
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Dörzsöld be őket olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, és szurkáld meg villával. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben, és told be 220 fokos sütőbe egy órára. Amíg a krumpli sül, állítsd össze a ragut. Ehhez a darált húst kevés olajon pirítsd fehéredésig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a borsot, és ízlésed szerint a chilit is. Kanalazd hozzá a paradicsomkonzervet, a lecsepegtetett kukoricát és babot, és kis lángon fél óra alatt főzd össze a ragut.

 

Amikor a krumpli megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ha már kézbe tudod venni, óvatosan nyisd szét, és amennyire tudod, kapard ki a belsejét. Vigyázz, el ne szakítsd közben az oldalát! Ha könnyebbnek érzed, félbe is vághatod a művelethez a krumplikat, így összesen nyolc megtöltött darabot fogsz kapni. A kikapart krumplit keverd el a darált húsos raguval, és töltsd meg ezzel a burgonyákat. Szórd meg mindegyik adag tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza őket a sütőbe húsz percre.

A paradicsomos, darált húsos, pikáns ragu a chilis bab alapja is, amelybe tavasszal medvehagymát is tépkedhetsz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük