Héjában sült krumpli darált hússal töltve: így lesz a legfinomabb a paradicsomos ragu
Nagyon finom a héjában sült krumpli, ha paradicsomos, darált húsos raguval töltöd meg.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A darált húsos, paradicsomos ragu héjában sült krumpliba töltve is fantasztikusan finom. Keverj hozzá kukorica- és babkonzervet is, amitől még kiadósabb lesz. Ha szereted a csípőset, a chiliport se hagyd ki belőle.
Héjában sült krumpli darált húsos raguval
Hozzávalók 4 személyre
A krumplihoz:
- 4 nagy krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A raguhoz:
- 35 dkg darált pulykacomb
- 30 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 10 dkg morzsolt kukorica (konzev)
- 10 dkg vörösbab (konzerv)
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 gerezd fokhgyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál oregánó
- késhegynyi chili
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Dörzsöld be őket olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, és szurkáld meg villával. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben, és told be 220 fokos sütőbe egy órára. Amíg a krumpli sül, állítsd össze a ragut. Ehhez a darált húst kevés olajon pirítsd fehéredésig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a borsot, és ízlésed szerint a chilit is. Kanalazd hozzá a paradicsomkonzervet, a lecsepegtetett kukoricát és babot, és kis lángon fél óra alatt főzd össze a ragut.
Amikor a krumpli megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ha már kézbe tudod venni, óvatosan nyisd szét, és amennyire tudod, kapard ki a belsejét. Vigyázz, el ne szakítsd közben az oldalát! Ha könnyebbnek érzed, félbe is vághatod a művelethez a krumplikat, így összesen nyolc megtöltött darabot fogsz kapni. A kikapart krumplit keverd el a darált húsos raguval, és töltsd meg ezzel a burgonyákat. Szórd meg mindegyik adag tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza őket a sütőbe húsz percre.
A paradicsomos, darált húsos, pikáns ragu a chilis bab alapja is, amelybe tavasszal medvehagymát is tépkedhetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept