Héjában sült krumpli darált hússal töltve: így lesz a legfinomabb a paradicsomos ragu
Nagyon finom a héjában sült krumpli, ha paradicsomos, darált húsos raguval töltöd meg.
A darált húsos, paradicsomos ragu héjában sült krumpliba töltve is fantasztikusan finom. Keverj hozzá kukorica- és babkonzervet is, amitől még kiadósabb lesz. Ha szereted a csípőset, a chiliport se hagyd ki belőle.
Héjában sült krumpli darált húsos raguval
Hozzávalók 4 személyre
A krumplihoz:
- 4 nagy krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A raguhoz:
- 35 dkg darált pulykacomb
- 30 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 10 dkg morzsolt kukorica (konzev)
- 10 dkg vörösbab (konzerv)
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 gerezd fokhgyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál oregánó
- késhegynyi chili
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Dörzsöld be őket olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, és szurkáld meg villával. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben, és told be 220 fokos sütőbe egy órára. Amíg a krumpli sül, állítsd össze a ragut. Ehhez a darált húst kevés olajon pirítsd fehéredésig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a borsot, és ízlésed szerint a chilit is. Kanalazd hozzá a paradicsomkonzervet, a lecsepegtetett kukoricát és babot, és kis lángon fél óra alatt főzd össze a ragut.
Amikor a krumpli megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ha már kézbe tudod venni, óvatosan nyisd szét, és amennyire tudod, kapard ki a belsejét. Vigyázz, el ne szakítsd közben az oldalát! Ha könnyebbnek érzed, félbe is vághatod a művelethez a krumplikat, így összesen nyolc megtöltött darabot fogsz kapni. A kikapart krumplit keverd el a darált húsos raguval, és töltsd meg ezzel a burgonyákat. Szórd meg mindegyik adag tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza őket a sütőbe húsz percre.
A paradicsomos, darált húsos, pikáns ragu a chilis bab alapja is, amelybe tavasszal medvehagymát is tépkedhetsz.
Fűszeres, medvehagymás chilis bab - A klasszikus recept szezonálisan
Egyetlen hozzávalóval a chilis babot is szezonálissá lehet tenni, mégpedig a medvehagymával.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció