Hegyvidéki rakott krumpli dupla adag sajttal és sok hagymával: egy adagtól jóllaksz
A krumpli és a sajt kombinációja nem újdonság, de ez a változat mégis különleges.

hegyvideki-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Regenerálja a bőrsejteket és tele van C-vitaminnal: a marula olaj igazi bőrszépítő nagyágyú »

Ez a hajszín 2020-ban is nagyon divatos: a szőke espresso-nak nehéz ellenállni »

Anne Hathaway-t nem zavarja a szülés utáni súlyfelesleg: büszkén pózolt a kamerának »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató egytálétel, a tartiflette, a francia Savoya megyéből származik. A híres helyi sajt, a Reblochon adja meg a hegyvidéki rakott krumpli karakterét. A bacontől még laktatóbb, a tejszíntől még szaftosabb lesz. Ha nem tudsz Reblochont beszerezni, más, lágy, zsíros, penészes sajt is megteszi. 

Hegyvidéki sajtos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 45 dkg (Reblochon) sajt
  • 25 dkg bacon
  • 2 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehér bor
  • só a főzőlébe
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd sós vízben 15-20 perc alatt majdnem teljesen puhára. Pucold meg, majd tedd félre, hogy lehűljön, és karikázd fel vékony szeletekre. A bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott hagymát, és kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Amikor aranybarna, öntsd hozzá a fehérbort, és főzd addig, amíg a folyadék el nem párolog.

Rétegezd a krumplit, a bacont és a hagymát vajjal kikent tepsibe. Locsold meg a tejszínnel, majd ízesítsd borssal. A tetejére rakd a szeletekre vágott Reblochon sajtot. Süsd sütőben 180 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnává nem válik. 
A mediterrán rakott krumplit se hagyd ki! Padlizsános, paradicsomos, a tetejére pedig ínyenc besamelréteg kerül. 

Ezt is szeretjük