Így készíts tökéletes házi nudlit
Gyermekkorodban szívesen ettél házi nudlit? Akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod.
A házi nudli egy napon sem említhető a bolti, fagyasztott változattal. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, de nem árt, ha ismersz egy-két trükköt. Lekvárral, mákkal a legfinomabb.
Házi nudli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- zsemlemorzsa
- lekvár
- porcukor
Elkészítés:
A krumplit főzd meg sós vízben, majd hámozd meg, törd át, és hűtsd ki. Add hozzá a zsírt, a tojást, a lisztet, a csipet sót, és jól gyúrd össze. Ha már nem ragad a kezedhez, tedd a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd 1 centi vastagra. Csíkozd fel ujjnyi vastagságúra, sodorj hengereket, és azokat vágd fel, majd sodord kézzel nudli formájúvá.
Tégy fel egy nagy lábasba vizet forrni egy kevés sóval és olajjal. Amikor már lobog, rakd bele a tésztát. Ha a nudlik feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzd, majd szűrőkanállal szedd ki őket. Forgasd meg az előre vajon megpirított zsemlemorzsában, és frissen, lekvárral, porcukorral kínáld.
