Így készíts tökéletes házi nudlit
Sokkal jobb, mint a mirelit
Gyermekkorodban szívesen ettél házi nudlit? Akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi nudli egy napon sem említhető a bolti, fagyasztott változattal. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, de nem árt, ha ismersz egy-két trükköt. Lekvárral, mákkal a legfinomabb.

Házi nudli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • lekvár
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, majd hámozd meg, törd át, és hűtsd ki. Add hozzá a zsírt, a tojást, a lisztet, a csipet sót, és jól gyúrd össze. Ha már nem ragad a kezedhez, tedd a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd 1 centi vastagra. Csíkozd fel ujjnyi vastagságúra, sodorj hengereket, és azokat vágd fel, majd sodord kézzel nudli formájúvá.

Tégy fel egy nagy lábasba vizet forrni egy kevés sóval és olajjal. Amikor már lobog, rakd bele a tésztát. Ha a nudlik feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzd, majd szűrőkanállal szedd ki őket. Forgasd meg az előre vajon megpirított zsemlemorzsában, és frissen, lekvárral, porcukorral kínáld. 

Ezt is szeretjük