5 fantasztikus házi likőr karácsonyra

A karácsony talán legszebb része a várakozás. Míg ezeket az édes likőröket érleled, lesz időd ráhangolódni az ünnepekre.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A csinos üveges likőrök tökéletes ajándéknak bizonyulnak, hiszen nemcsak dekoratívak, hanem finomak és elegánsak is.

Csodás koktélok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha te magad készíted el az italt, azzal személyesebbé teszed az ajándékot, és igazi ünnepi hangulatot varázsolhatsz vele. Nem árt azonban időben elkezdeni.

Gyömbérlikőr

Hozzávalók:

  • 15 dkg barna kandiscukor
  • 10 dkg friss gyömbérgyökér
  • 2,5 dl tiszta alkohol
  • fél citrom héja és leve

A felaprított gyömbért és a citromhéjat 3,5 dl vízben főzd 10 percig, közepes lángon. Ezután add hozzá a citrom levét és a cukrot, majd főzd tovább, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

Gézen vagy nagyon sűrű szűrőn szűrd át, és add hozzá az alkoholt. Legalább egy hétig hagyd állni, ha szükséges, szűrd le még egyszer.
 

Narancsos vodkalikőr

Hozzávalók:

  • 5 narancs
  • 12 dl vodka
  • 60 dkg cukor
  • 2-3 kardamommag
  • 1 egész fahéj
  • 1 vanília

A narancsokat hámozd meg, eltávolítva róluk a fehér bőrt is. Tedd őket egy legalább két literes befőttesüvegbe, szórd hozzá a fahéjat, a kardamomot és a vaníliát, öntsd fel a vodkával, majd szorosan zárd le, és legalább egy hétig hagyd állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Naponta egyszer-kétszer rázogasd meg. Egy hét elteltével fél liter vízzel forrald fel a cukrot, majd öntsd a leszűrt vodkához. Az üvegekbe, amelyekbe majd tölteni szeretnéd, tegyél egy-egy darab fahéjat, kardamomot, narancshéjdarabot és vaníliát, majd öntsd fel a vodkával, és szorosan zárd le. Néhány nap múlva már fogyasztható.

Citromos krémlikőr

Hozzávalók:

  • 1 kg citrom
  • 1 liter tiszta alkohol
  • 0,5 kg cukor
  • 0,75 liter habtejszín
  • 0,75 liter víz
  • 1 rúd vanília

A citrom héját reszeld le, és áztasd alkoholba a félbevágott vaníliarúddal együtt. A citromokra nincs szükség, ha azonban kicsavarod őket, a levük jó lesz teába, limonádéba, vagy fagyaszthatsz belőle jégkockát. Egy heti áztatás után szűrd le az alkoholt. A cukrot a vízzel főzd sziruppá, és hagyd egy kicsit hűlni, majd a tejszínnel együtt öntsd hozzá a citromos alkoholhoz. Töltsd üvegekbe, és fogyasztásig tartsd a hűtőben.

Csipkebogyólikőr

Hozzávalók:

  • 1 liter érett csipkebogyó
  • 3 liter 40 fokos pálinka
  • 1 kg cukor

A csipkebogyót vagdalt össze, és tedd egy öt literes befőttesüvegbe. Öntsd rá a pálinkát és a cukrot, majd szorosan zárd le, és sötét, hűvös helyen hagyd állni négy hétig, naponta egyszer megrázogatva. Ezután töltsd üvegekbe, és szorosan zárd le őket.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

After Eight likőr

Hozzávalók:

  • 0,5 l kiváló minőségű vodka
  • 40 dkg cukor
  • 4 dkg holland csokoládépor
  • 3 dl tej
  • 3 dl víz
  • 1 vaníliarúd
  • 1 maréknyi friss mentalevél

Egy 3 literes befőttesüvegbe szórd bele a csokiport és a mentaleveleket. Öntsd fel fél liter vodkával, jól zárd le, majd egy hét elteltével szűrd le. Ekkor 3 dl vízből és a cukorból főzz szirupot, majd, ha kihűlt, a tejjel együtt öntsd a vodkához, és hagyd állni újabb két hétig. Ne felejtsd el időnként megrázogatni! Ezután szűrd le, és érleld még két hétig. Ha szükséges, szűrd le még egyszer, és töltsd jól záródó palackokba.

Ezt is szeretjük