A klasszikus juhtúrós házi körözött
A házi körözött juhtúróból a legfinomabb, de tehéntúróból, vagy a kettő keverékéből is készítheted.
A házi körözött kenyérrel isteni reggeli vagy vacsora, társaságban kiváló mártogatós. Az újhagyma helyett rakhatsz bele lilahagymát vagy akár snidlinget is.
Házi körözött
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg juhtúró
- 1 csokor újhagyma
- 1 teáskanál mustár
- pirospaprika
- őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés:
Tedd egy tálba a túrót, add hozzá az apróra vágott hagymát. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, köménnyel és mustárral. Arra ügyelj, hogy ne sózd túl. Egy villával alaposan keverd össze. Akkor jó, ha már krémes. Ha lazítani szeretnél az állagán, kevés tejfölt is rakhatsz bele.
Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt legalább fél órával vedd ki a hidegről, hogy jól kenhető legyen. Friss kenyérrel ugyanolyan finom, mint pirítóson. Paradicsommal, paprikával kínáld.
