A klasszikus juhtúrós házi körözött
Így lesz jó krémes
A házi körözött juhtúróból a legfinomabb, de tehéntúróból, vagy a kettő keverékéből is készítheted.
Ez is érdekelhet
beauty and style
- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

Top olvasott cikkek
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
A házi körözött kenyérrel isteni reggeli vagy vacsora, társaságban kiváló mártogatós. Az újhagyma helyett rakhatsz bele lilahagymát vagy akár snidlinget is.

Házi körözött
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg juhtúró
- 1 csokor újhagyma
- 1 teáskanál mustár
- pirospaprika
- őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés:
Tedd egy tálba a túrót, add hozzá az apróra vágott hagymát. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, köménnyel és mustárral. Arra ügyelj, hogy ne sózd túl. Egy villával alaposan keverd össze. Akkor jó, ha már krémes. Ha lazítani szeretnél az állagán, kevés tejfölt is rakhatsz bele.
Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt legalább fél órával vedd ki a hidegről, hogy jól kenhető legyen. Friss kenyérrel ugyanolyan finom, mint pirítóson. Paradicsommal, paprikával kínáld.
Még több recept