Így készíts otthon hamburgert, hogy a hús szaftos maradjon
A házi változat jóval ízletesebb és egészségesebb, mint ha a gyorsétteremben vásárolnád.

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elcsábultál egy hamburgerre? Dobd össze saját magad! A házi húspogácsa összeállítása egyáltalán nem ördöngösség, ráadásul pikk-pakk végzel vele.

Házi hamburger recpt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg darált marhahús
  • 4 hamburgerzsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 4 szelet sajt
  • 4 salátalevél
  • 1 lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • mustár
  • ketchup
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Add a darált húshoz a tojást, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot. Majd egy-egy evőkanál mustár és ketchup következik, ezek tartják össze a húst sütés közben. Ha még így is túl laza, nehezen formázható a massza, akkor kis zsemlemorzsát is keverhetsz hozzá. Pihentesd a húst negyed óráig a hűtőben. Majd készíts belőle pogácsákat, és a kezeddel lapítsd el őket egy kicsit.

Süsd ki a húst kevés olajban. Mindig óvatosan, ha teheted, fakanállal nyúlj a pogácsák alá. Akkor jó a hús, ha már szép piros.

Csepegtesd le jó alaposan az olajból kivett pogácsákat. Tedd a bucikba, és töltsd meg jó gazdagon. Karikázott lilahagyma, paradicsomszelet, salátalevél, uborka, sajt, ketchup és mustár teszik igazán ellenállhatatlanná a házi hamburgert. Feltétként egyébként mindent belepakolhatsz, amit megkívánsz. 

Ezt is szeretjük