Így készíts otthon hamburgert, hogy a hús szaftos maradjon
A házi változat jóval ízletesebb és egészségesebb, mint ha a gyorsétteremben vásárolnád.
Elcsábultál egy hamburgerre? Dobd össze saját magad! A házi húspogácsa összeállítása egyáltalán nem ördöngösség, ráadásul pikk-pakk végzel vele.
Házi hamburger recpt
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg darált marhahús
- 4 hamburgerzsemle
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- 4 szelet sajt
- 4 salátalevél
- 1 lilahagyma
- 1 paradicsom
- 0.5 kígyóuborka
- mustár
- ketchup
- olaj
Elkészítés:
Add a darált húshoz a tojást, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot. Majd egy-egy evőkanál mustár és ketchup következik, ezek tartják össze a húst sütés közben. Ha még így is túl laza, nehezen formázható a massza, akkor kis zsemlemorzsát is keverhetsz hozzá. Pihentesd a húst negyed óráig a hűtőben. Majd készíts belőle pogácsákat, és a kezeddel lapítsd el őket egy kicsit.
Süsd ki a húst kevés olajban. Mindig óvatosan, ha teheted, fakanállal nyúlj a pogácsák alá. Akkor jó a hús, ha már szép piros.
Csepegtesd le jó alaposan az olajból kivett pogácsákat. Tedd a bucikba, és töltsd meg jó gazdagon. Karikázott lilahagyma, paradicsomszelet, salátalevél, uborka, sajt, ketchup és mustár teszik igazán ellenállhatatlanná a házi hamburgert. Feltétként egyébként mindent belepakolhatsz, amit megkívánsz.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció