Házi fahéjas csiga kelesztés nélkül
Ha nem vagy mester a konyhában, és hadilábon állsz a kelt tésztával, akkor váltsd ki egy egyszerűbb verzióval, mely ugyanolyan finom.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelt tésztából készült sütemények elkészítése mindig macerás, de akad olyan is, aminek kelesztés nélküli alternatívája is van.

A kakaós csiga testvére a fahéjas változat, melyet adhatsz uzsonnára a gyerekeknek, de neked is életmentő lehet a délután folyamán.

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz joghurt
  • 3 tojás
  • fahéj

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj. Vékony téglalapra nyújtsd ki a tésztát. Az őrölt fahéjat keverd el a maradék vajjal, cukorral és a tojásfehérjével.

Kend meg vele a kinyújtott tésztát. Tekerd össze a tésztát, és vágd két centi vastagságú szeletekre. Tedd őket egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, majd egy felvert tojással kend meg a tetejüket, és 180 fokon süsd pirosra őket.

Kelt tészta

Ha mégis érdekel, hogy hogyan lehet tökéletes a kelt tészta, akkor nézd meg videónkat, ahol egy buktán mutatjuk be a lépéseket.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük