A tökéletes bagett receptje
Házi vajkrémmel még jobb!
A friss házi bagett felvágottal, sajttal és zöldséggel megpakolva fenséges reggeli.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hosszú, ropogós kenyér a franciák egyik jelképe, Párizsban minden sarkon árulják. Nálunk is népszerű, ám a legtöbb pékségben meg sem közelíti az eredetit. Éppen ezért készítsd el saját magad. A házi bagett is akkor jó, ha a külseje aranybarna.

Házi bagett

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 dl meleg tej
  • 0.5 dl olívaolaj
  • pici só

Vajkrémhez

  • 40 dkg vaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként futtasd fel az élesztőt: fél deci tejbe tedd bele a kávéskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg a térfogata jócskán megnő. Ez körülbelül tíz perc. A liszthez add hozzá a sót, készíts mélyedést a közepébe, és tedd bele a felfuttatott élesztőt. Az egészet jól gyúrd össze 2 és fél deci vízzel, locsold meg az olívaolajjal, és dagaszd hólyagosra a tésztát.

Takard le konyharuhával, és várd meg, amíg szépen megkel. Gyúródeszkán gyúrd át a tésztát, vágd két részre, és sodord egyenként 50-60 centi hosszúra. Tedd tepsibe a rudakat, a tetejüket késsel vagdosd be, majd az egészet újra takard le egy konyharuhával, és még 30 percig keleszd a tésztát. 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd pirosra.

A vajkrémhez jól keverd ki a vajat a zúzott fokhagymával, ízesítsd pici sóval és borssal. A bagettet vágd ketté, és vastagon kend meg a vajjal. Sütőbe téve pirítsd meg egy kicsit, majd pakold meg gazdagon.

Ezt is szeretjük