A tökéletes házi zsemlemorzsa titka: ezzel lesz a legfinomabb a panír
A házi zsemlemorzsával minden rántott hús és zöldség csak sokkal finomabb lesz.
Házi zsemlemorzsát több okból érdemes készíteni. Sokkal olcsóbb, mint a túlárazott bolti, kitűnő maradékmentés, biztos, hogy semmi felesleges adalékanyag nincs benne, és pofonegyszerű. Ha csak teheted, szánj rá néhány percet, és meglátod, az eredmény meghálálja.
Házi zsemlemorzsa készítése
Hozzávalók 10 adaghoz
- 20 dkg száraz pékáru (kifli, zsemle, kenyér)
Elkészítés:
Házi zsemlemorzsát gyakorlatilag bármilyen száraz pékáruból készíthetsz, tehát a kifli vagy a kenyér is megfelelő hozzá. A már nem túl friss, szikkadásnak indult darabokat vágd egyforma kockákra, és tedd egy tálcára két-három napra. Ennyi idő elég nekik, hogy teljesen megszáradjanak. Ekkor aprítsd fel őket. Ha nagyobb szemű morzsát szeretnél, nagy lyukú reszelőn reszeld le a darabokat, vagy sodrófával menj rajtuk végig néhányszor. Erre főleg a zsemle és a kifli alkalmas. Finom szemcséket mindegyik típusból gyárthatsz, ilyenkor egyszerűen tedd őket aprítógépbe.
Fantasztikusan finom lesz ezzel a bundával a töltött karaj is.
Brokkolival és füstölt sajttal töltött rántott karaj: fenséges hétvégi ebéd
A rántott hús finom, a töltött változat pedig még jobb. Mutatunk egy fenséges receptet, melyben brokkoli és kétféle sajt gondoskodik a tökéletes ízélményről.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció