Villámgyors ropogós házi zabkeksz

Sokkal jobb, mint a bolti

Ha itt az ideje újratölteni a sütisdobozodat, készíts házi zabkekszet! Másnap még finomabb.

Villámgyors ropogós házi zabkeksz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi zabkeksz két étkezés között kiváló édesség. Ha még egészségesebb nasit szeretnél, a sima liszt helyett tehetsz bele teljes kiőrlésűt, a cukrot pedig mézzel helyettesítheted. Kedved szerint variálhatod kókusszal, csokidarabokkal, bogyós gyümölcsökkel, mazsolával.

Házi zabkeksz

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 3 bögre zabpehely
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre dió
  • fél bögre kristálycukor
  • negyed bögre tej
  • 12 dkg vaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a vajat, a háromféle cukrot, a tejet és a tojást. Vegyítsd a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez. Ha a massza homogén, tedd hozzá a zabpelyhet, a durvára vágott diót, és amit még szeretnél.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanál segítségével halmozz rá kupacokat, majd kicsit nyomkodd meg. Arra vigyázz, hogy ne legyenek a kekszek egymáshoz túl közel, mert sütés közben tovább nőnek. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 12-15 perc alatt süsd meg. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük