Habkönnyű, régimódi túrófelfújt: langyosan a legfinomabb
A túrós sütiknek mindig nagy sikerük van. A felfújt pihe-puha régimódi desszert, amiben liszt sincs.

turofelfelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túró nem véletlenül kedvenc alapanyag a konyhában, egyszerű vele dolgozni, már vaníliával és citrommal ízesítve is fantasztikus. Az édes, illatos felfújthoz remekül megy a lekvár vagy valamilyen gyümölcsös szósz. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb! 

Házi túrófelfújt

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgájákat keverd ki jól a villával átnyomkodott túróval, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom frissen facsart lével és reszelt héjával. Dolgozd simára a masszát, majd forgasd hozzá a tojáshabot. Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. 
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a süti túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a tészta kihűl, fordítsd ki a formából, majd porcukorral megszórva kínáld.  

Ezt is szeretjük