Habkönnyű, régimódi túrófelfújt: langyosan a legfinomabb
A túrós sütiknek mindig nagy sikerük van. A felfújt pihe-puha régimódi desszert, amiben liszt sincs.

turofelfelfujt
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túró nem véletlenül kedvenc alapanyag a konyhában, egyszerű vele dolgozni, már vaníliával és citrommal ízesítve is fantasztikus. Az édes, illatos felfújthoz remekül megy a lekvár vagy valamilyen gyümölcsös szósz. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb! 

Házi túrófelfújt

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgájákat keverd ki jól a villával átnyomkodott túróval, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom frissen facsart lével és reszelt héjával. Dolgozd simára a masszát, majd forgasd hozzá a tojáshabot. Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. 
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a süti túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a tészta kihűl, fordítsd ki a formából, majd porcukorral megszórva kínáld.  

Ezt is szeretjük