Habkönnyű, régimódi túrófelfújt: langyosan a legfinomabb
A túrós sütiknek mindig nagy sikerük van. A felfújt pihe-puha régimódi desszert, amiben liszt sincs.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A túró nem véletlenül kedvenc alapanyag a konyhában, egyszerű vele dolgozni, már vaníliával és citrommal ízesítve is fantasztikus. Az édes, illatos felfújthoz remekül megy a lekvár vagy valamilyen gyümölcsös szósz. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb!
Házi túrófelfújt
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgájákat keverd ki jól a villával átnyomkodott túróval, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom frissen facsart lével és reszelt héjával. Dolgozd simára a masszát, majd forgasd hozzá a tojáshabot. Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a süti túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a tészta kihűl, fordítsd ki a formából, majd porcukorral megszórva kínáld.
Még több recept