A legfinomabb házi tonhalkrém: ebben nincs ízfokozó és tartósító

Ha van otthon tonhalkonzerved, isteni krémet dobhatsz össze belőle, ami kenyérre ugyanolyan jó, mint mártogatósként zöldségekkel, sós rágcsákkal.

Házi tonhalkrém recept

Az olajban tartósított tonhal fűszeres, ízletes, és tökéletes szendvicskrémet készíthetsz belőle. Jól jön, ha könnyű és gyors vacsorára vágyik a család. Vaj helyett majonézzel, tejföllel is krémesebbé, lágyabbá teheted, sajttal pedig még jobb. Fogyaszd sok-sok zöldséggel! 

Házi tonhalkrém

Hozzávalók

  • 20 dkg tonhalkonzerv
  • 5 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalakat csepegtesd le, majd rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a sajtkrémet, a tejfölt, a majonézt, a fokhagymát, majd a citromlevet. Dolgozd egyneművé egy-két perc alatt, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerrel. Utóbbi lehet petrezselyem, bazsalikom vagy akár snidling is. Gép híján nyomkodd össze villával a tonhalat, majd utána dolgozd hozzá a többi hozzávalót. Érdemes egy-két órára hideg helyen pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. Dobozban, hűtőben több napig eláll.
A tonhalkrém akár melegszendvicsre is kerülhet, a házi kence még finomabb, mint a bolti.

Olvastad már?

Ezt is szeretjük