A legfinomabb házi tonhalkrém: ebben nincs ízfokozó és tartósító
Ha van otthon tonhalkonzerved, isteni krémet dobhatsz össze belőle, ami kenyérre ugyanolyan jó, mint mártogatósként zöldségekkel, sós rágcsákkal.

hazi-tonhalkrem
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olajban tartósított tonhal fűszeres, ízletes, és tökéletes szendvicskrémet készíthetsz belőle. Jól jön, ha könnyű és gyors vacsorára vágyik a család. Vaj helyett majonézzel, tejföllel is krémesebbé, lágyabbá teheted, sajttal pedig még jobb. Fogyaszd sok-sok zöldséggel! 

Házi tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg tonhalkonzerv
  • 5 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalakat csepegtesd le, majd rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a sajtkrémet, a tejfölt, a majonézt, a fokhagymát, majd a citromlevet. Dolgozd egyneművé egy-két perc alatt, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerrel. Utóbbi lehet petrezselyem, bazsalikom vagy akár snidling is. Gép híján nyomkodd össze villával a tonhalat, majd utána dolgozd hozzá a többi hozzávalót. Érdemes egy-két órára hideg helyen pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. Dobozban, hűtőben több napig eláll.
A tonhalkrém akár melegszendvicsre is kerülhet, a házi kence még finomabb, mint a bolti.

Ezt is szeretjük