A legfinomabb házi tonhalkrém: ebben nincs ízfokozó és tartósító
Ha van otthon tonhalkonzerved, isteni krémet dobhatsz össze belőle, ami kenyérre ugyanolyan jó, mint mártogatósként zöldségekkel, sós rágcsákkal.

hazi-tonhalkrem
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olajban tartósított tonhal fűszeres, ízletes, és tökéletes szendvicskrémet készíthetsz belőle. Jól jön, ha könnyű és gyors vacsorára vágyik a család. Vaj helyett majonézzel, tejföllel is krémesebbé, lágyabbá teheted, sajttal pedig még jobb. Fogyaszd sok-sok zöldséggel! 

Házi tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg tonhalkonzerv
  • 5 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalakat csepegtesd le, majd rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a sajtkrémet, a tejfölt, a majonézt, a fokhagymát, majd a citromlevet. Dolgozd egyneművé egy-két perc alatt, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerrel. Utóbbi lehet petrezselyem, bazsalikom vagy akár snidling is. Gép híján nyomkodd össze villával a tonhalat, majd utána dolgozd hozzá a többi hozzávalót. Érdemes egy-két órára hideg helyen pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. Dobozban, hűtőben több napig eláll.
A tonhalkrém akár melegszendvicsre is kerülhet, a házi kence még finomabb, mint a bolti.

Ezt is szeretjük