A hagyományos tartármartás receptje: házi majonézből még finomabb
A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.
A majonéz elkészítésének titka az, hogy az olajat először lassan, cseppenként kell a tojássárgájához keverni. Így nem csapódik ki, és egyenletes, sűrű állagú lesz a krém. Folyamatosan, kézi habverővel kevergesd, amíg a majonéz elválik az edény falától. Ha idáig eljutottál, a maradék olajat már adagolhatod vékony sugárban. A nyers tojás mindig teljesen friss, és lehetőleg szalmonella ellen kezelt legyen.
Tartármártás
Hozzávalók
- 4 evőkanál tejföl
- 3 dl napraforgóolaj
- 2 db tojássárgája
- 2 teáskanál mustár
- 1 teéskanál citromlé
- só
- cukor
- bors
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat üsd egy tálba, a fehérjéket tedd félre. Add a sárgákhoz a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet, keverd kézi habverővel habosra, majd lassan csöpögtesd bele az olajat. Ha a krém már összeállt, vékony sugárban is folytathatod az olaj adagolását. Keverd nagyjából 10 perc alatt teljesen simára. Ekkor add hozzá a tejfölt, és ízlés szerint ízesítsd még utána mustárral, citromlével, esetleg cukorral. Sőt, tálalás előtt zöldfűszerekkel is feldobhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció