A hagyományos tartármartás receptje: házi majonézből még finomabb

A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.

Tartármártás receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A majonéz elkészítésének titka az, hogy az olajat először lassan, cseppenként kell a tojássárgájához keverni. Így nem csapódik ki, és egyenletes, sűrű állagú lesz a krém. Folyamatosan, kézi habverővel kevergesd, amíg a majonéz elválik az edény falától. Ha idáig eljutottál, a maradék olajat már adagolhatod vékony sugárban. A nyers tojás mindig teljesen friss, és lehetőleg szalmonella ellen kezelt legyen.

Tartármártás

Hozzávalók

  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teéskanál citromlé
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgákat üsd egy tálba, a fehérjéket tedd félre. Add a sárgákhoz a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet, keverd kézi habverővel habosra, majd lassan csöpögtesd bele az olajat. Ha a krém már összeállt, vékony sugárban is folytathatod az olaj adagolását. Keverd nagyjából 10 perc alatt teljesen simára. Ekkor add hozzá a tejfölt, és ízlés szerint ízesítsd még utána mustárral, citromlével, esetleg cukorral. Sőt, tálalás előtt zöldfűszerekkel is feldobhatod.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük