2 hozzávalós szőlőlekvár: könnyen elkészíthető, megúszós receptet mutatunk

Ősszel is tart még a befőzés szezonja: isteni finom szőlőlekvár készülhet ezekben a hónapokban.

Házi szőlőlekvár
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sűrű, ragacsos házi szőlőlekvárhoz nem kell semmi más, csak gyümölcs és cukor. Az egyetlen komolyabb munka a végére marad, amikor a lekvárt át kell szűrni, hogy a magok ne kerüljenek az üvegekbe, de ez sem egy megterhelő feladat. A befőttesüvegeket viszont mindenképp sterilizáld, mielőtt teletöltöd őket.

Házi szőlőlekvár

Hozzávalók 50 dkg-hoz

  • 1 kg kékszőlő
  • 50 dkg befőzőcukor
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőszemeket szedd le a szárukról, és tedd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, és közepes lángon főzd egy órát. Eddigre már eléggé szétesik, de ha szükséges, turmixold még kicsit össze botmixerrel. Ezután passzírozd át egy szitán, hogy a magok fennmaradjanak rajta, és kanalazd sterilizált befőttesüvegekbe. Csavard rá a tetejüket, fordítsd az üvegeket fejjel lefelé öt percre, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd fordítsd vissza a talpára, és száraz dunsztban hagyd kihűlni 2-3 nap alatt.

Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk

A fahéjtól illatos szilvalekvár kap egy kis extrát, ami miatt érdemes különlegesebb süteményekben felhasználni a házi finomságot.

Elolvasom

Kép: Mariha-kitchen / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük