2 hozzávalós szőlőlekvár: könnyen elkészíthető, megúszós receptet mutatunk
Ősszel is tart még a befőzés szezonja: isteni finom szőlőlekvár készülhet ezekben a hónapokban.
A sűrű, ragacsos házi szőlőlekvárhoz nem kell semmi más, csak gyümölcs és cukor. Az egyetlen komolyabb munka a végére marad, amikor a lekvárt át kell szűrni, hogy a magok ne kerüljenek az üvegekbe, de ez sem egy megterhelő feladat. A befőttesüvegeket viszont mindenképp sterilizáld, mielőtt teletöltöd őket.
Házi szőlőlekvár
Hozzávalók 50 dkg-hoz
- 1 kg kékszőlő
- 50 dkg befőzőcukor
Elkészítés:
A szőlőszemeket szedd le a szárukról, és tedd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, és közepes lángon főzd egy órát. Eddigre már eléggé szétesik, de ha szükséges, turmixold még kicsit össze botmixerrel. Ezután passzírozd át egy szitán, hogy a magok fennmaradjanak rajta, és kanalazd sterilizált befőttesüvegekbe. Csavard rá a tetejüket, fordítsd az üvegeket fejjel lefelé öt percre, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd fordítsd vissza a talpára, és száraz dunsztban hagyd kihűlni 2-3 nap alatt.
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
A fahéjtól illatos szilvalekvár kap egy kis extrát, ami miatt érdemes különlegesebb süteményekben felhasználni a házi finomságot.
ElolvasomKép: Mariha-kitchen / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- káposzta