Egyszerű, házi sós karamell: ezt egyszerűen nem lehet abbahagyni
A házi sós karamell mennyei édesség, amit gyorsan elkészíthetsz, és önmagában, kalácsra, kekszekhez, sütikhez is kiváló.

sos-karamell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a házi sós karamell csak négy egyszerű hozzávalóból áll, mindössze 10 perc alatt elkészül, és ellenállhatatlan! Hűlés közben jól besűrűsödik, a sótól pedig még intenzívebb lesz az íze. Legfeljebb egy hónapig tárold hűtőszekrényben. Felhasználás előtt melegítsd fel a mikróban vagy a tűzhelyen, hogy elérd a kívánt állagot.

Házi sós karamell

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot szórd egy vastagabb, magas falú lábosba, és közepes lángon kezdd melegíteni. Közben ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Ha a cukor megolvad, borostyánszínű lesz, húzd le a tűzről, és add hozzá a felkockázott vajat. Légy óvatos, mert közben nagyon fröcsköl, és megéghetsz.
Kevergesd körülbelül két percig, amíg a vaj elolvad. Részletekben öntsd hozzá a meleg tejszínt, főzd még egy-két percig, végül keverd hozzá a sót is. Töltsd át üvegbe, és tedd a hűtőbe. 
A sós karamell a kekszeket is ellenállhatatlanabbá teszi. Az elkészítése a kevésbé tapasztaltaknak sem okozhat gondot.  

Ezt is szeretjük