A legfinomabb házi paradicsomlé télire
A tapasztalt háziasszonyok is így készítik
A zamatos házi paradicsomlé a hideg évszakokban kincset ér majd.

- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A nagy befőzési szezonban ne feledkezz meg a házi paradicsomléről se! Igazi vitaminbomba, amely télen visszahozza majd egy kicsit a nyarat. Az alapreceptet ízesítheted paprikával, zellerrel, fokhagymával és vöröshagymával is.
Házi paradicsomlé
Hozzávalók 42 decihez
- 5 kg paradicsom
- 8 dkg cukor
- 6 dkg só
- 1 dkg bors
- 2 g nátriumbenzoát
Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy a befőzéshez érett, egészséges paradicsomokat válogass. Mosd meg, mindegyik tetejét vágd be, és dobd lobogó vízbe. Hagyd benne két-három percig, így könnyebben le tudod húzni a héját. Botmixerrel pépesítsd, vagy daráld le. Ha zavarnak a magok, át is passzírozhatod gézlapon.
Tedd a paradicsomlevet egy fazékba, majd nagy lángon kezdd melegíteni. Adj hozzá ízlés szerint sót, borsot, cukrot. Ha felforr, vedd takarékra, és hagyd rotyogni főzéstől számítva 10-15 percig. Ha biztosra akarsz menni, dobj hozzá nátriumbenzoátot vagy szalicilt.
Közben az üvegeket alaposan mosd el a fedelekkel együtt, és tiszta konyharuhán csepegtesd le. Önts egy tepsibe vizet, állítsd bele az üvegeket, és kezdd melegíteni. A kész paradicsomlevet szedd merőkanállal az üvegekbe. Jól zárd le a tetőt, és állítsd fejre pár percre. Csavard be plédekkel, és hagyd egy-két nap alatt a dunsztban kihűlni. Hűvös, száraz helyen tárold.

Még több recept