Nincs tele cukorral, mégis ízletes ez a házi nutella – Percek alatt összedobható
A titkos hozzávalótól lesz igazán édes és krémes ez a házi nutella.

A házi nutella elkészítése pofonegyszerű. Nem lesz benne semmilyen tartósítószer, sem felesleges cukor vagy annyi szénhidrát, mint a bolti verzióban. Csodálatosan illik sütemények töltelékébe, palacsintába, gofrihoz vagy egyszerűen kenyérre, kalácsra kenve. A titkos összetevő a datolya, ami természetesen ragacsos és mennyeien édes, így nemcsak a mennyeien finom ízért, de a tökéletes textúra érdekében is érdemes adni neki egy esélyt.
Házi nutella
Hozzávalók
- 1 bögre meleg víz
- 8-10 szem datolya
- 1.5 bögre török mogyoró
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál juharszirup vagy méz
- só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A meleg vízbe áztasd be a negyedbe darabolt datolyaszemeket, és hagyd ázni, míg előkészíted a krém többi részét. A mogyorókat pirítsd meg alacsony lángon egy serpenyőben, amíg illatosak és kicsit barnultak nem lesznek. Ha készen vannak a mogyorók, öntsd egy magas teljesítményű aprítóba vagy turmixgépbe, és addig daráld őket, míg krémes állaguk nem lesz. Ha akadozik a keverék a gépben, vagy túlságosan darabos, akkor nyugodtan önts hozzá egy kevés vizet. Ha már szép krémes az állaga, akkor a datolyákat és a többi hozzávalót is melléöntheted. Addig keverd az összetevőket, míg szép fényes krémet nem kapsz.
Öntsd át a házi nutellakrémet fertőtlenített befőttesüvegekbe. Nagyjából 8-10 napig áll el a krém hűtőszekrényben.
Csupa csoki brownie gluténmentesen: házi mogyorókrémmel a legfinomabb
A ragacsos tésztát durvára vágott mandulával, dióval vagy kesudióval még izgalmasabbá teheted, isteni lesz.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- édesség
- sütés nélkül