Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki
A házi májpástétom remek kence a kenyeredre. Ezekkel a fűszerekkel nagyon finom.

- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Otthon is készíthetsz ízletes májpástétomot, ráadásul egyszerűen, olcsón és gyorsan. Ez, a boltival ellentétben, nem tartalmaz tartósítót és ízfokozót. Folpackkal letakarva a hűtőszekrényben bő egy hétig is eláll. Pirítóssal vagy friss péksütivel, zöldségekkel, zöldfűszerekkel kiváló.
Házi májpástétom
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemáj
- 20 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl tej
- 2 teákanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál majoranna
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg az inaktól, a hártyáktól, és öblítsd le. Csíkozd fel, és áztasd fokhagymás tejbe legalább egy-két órára vagy akár egész éjszakára. Fontos, hogy jól ellepje. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és tedd hozzá a májat. Ízesítsd borssal, mustárral, kakukkfűvel, majoránnával, és hagyd megpuhulni. Ha már nem rózsaszín a belseje, húzd le a tűzről.
Botmixerrel pépesítsd, majd rakd hozzá a sót, és fokozatosan adagold hozzá a puha vajat. Ha homogén az állaga, kóstold meg, hogy nem kell-e hozzá más fűszer. Helyezd egy kis jénai tálba, ha szeretnél, önts a tetejére 15-20 deka olvasztott vajat, és tedd be a hűtőbe.

Még több recept