Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki
A házi májpástétom remek kence a kenyeredre. Ezekkel a fűszerekkel nagyon finom.

Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Leesett az internetezők álla a fiatal nő fotójától: mitől néz ki így a bőre? »

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon is készíthetsz ízletes májpástétomot, ráadásul egyszerűen, olcsón és gyorsan. Ez, a boltival ellentétben, nem tartalmaz tartósítót és ízfokozót. Folpackkal letakarva a hűtőszekrényben bő egy hétig is eláll. Pirítóssal vagy friss péksütivel, zöldségekkel, zöldfűszerekkel kiváló. 

Házi májpástétom

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl tej
  • 2 teákanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg az inaktól, a hártyáktól, és öblítsd le. Csíkozd fel, és áztasd fokhagymás tejbe legalább egy-két órára vagy akár egész éjszakára. Fontos, hogy jól ellepje. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és tedd hozzá a májat. Ízesítsd borssal, mustárral, kakukkfűvel, majoránnával, és hagyd megpuhulni. Ha már nem rózsaszín a belseje, húzd le a tűzről.

Botmixerrel pépesítsd, majd rakd hozzá a sót, és fokozatosan adagold hozzá a puha vajat. Ha homogén az állaga, kóstold meg, hogy nem kell-e hozzá más fűszer. Helyezd egy kis jénai tálba, ha szeretnél, önts a tetejére 15-20 deka olvasztott vajat, és tedd be a hűtőbe.

Ezt is szeretjük