Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki
A házi májpástétom remek kence a kenyeredre. Ezekkel a fűszerekkel nagyon finom.

Könnyen kenhető, házi májpástétom: ezeket a fűszereket ne hagyd ki
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon is készíthetsz ízletes májpástétomot, ráadásul egyszerűen, olcsón és gyorsan. Ez, a boltival ellentétben, nem tartalmaz tartósítót és ízfokozót. Folpackkal letakarva a hűtőszekrényben bő egy hétig is eláll. Pirítóssal vagy friss péksütivel, zöldségekkel, zöldfűszerekkel kiváló. 

Házi májpástétom

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl tej
  • 2 teákanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg az inaktól, a hártyáktól, és öblítsd le. Csíkozd fel, és áztasd fokhagymás tejbe legalább egy-két órára vagy akár egész éjszakára. Fontos, hogy jól ellepje. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a zúzott fokhagymát, és tedd hozzá a májat. Ízesítsd borssal, mustárral, kakukkfűvel, majoránnával, és hagyd megpuhulni. Ha már nem rózsaszín a belseje, húzd le a tűzről.

Botmixerrel pépesítsd, majd rakd hozzá a sót, és fokozatosan adagold hozzá a puha vajat. Ha homogén az állaga, kóstold meg, hogy nem kell-e hozzá más fűszer. Helyezd egy kis jénai tálba, ha szeretnél, önts a tetejére 15-20 deka olvasztott vajat, és tedd be a hűtőbe.

Ezt is szeretjük