Ropogós krokett krumplis gyúrt tésztából - Házilag elkészítve a legfinomabb

Bár krokettet mélyhűtve is kapsz, a házilag gyúrt, krumplis változatnak nincs párja.

Házi krumplikrokett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplikrokett talán a legfinomabb köret a szaftos húsok mellé. Ha van egy kis időd, érdemes házilag összeállítanod a tésztát hozzá, mert sokkal finomabb, és mesterséges adalékanyagokkal sem lesz így tele. A szükséges liszt mennyisége a krumpli fajtájától függ, ezért fokozatosan adagold bele, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Házi krumplikrokett

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • 4.5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd ki. Ha kész, még melegen törd össze, sózd és borsozd, szórd meg kevés szerecsendióval, és hagyd kihűlni. Amikor már legalább szobahőmérsékletű, fokozatosan adagolj hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható és formázható tésztát kapj. Lisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából két centi vastagra, vágd ugyanígy kétcentis csíkokra. A csíkokat sodord henger alakúra, és vágj belőlük ötcentis darabokat.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Ha a beledobott kis darab tészta azonnal sisteregve feljön a tetejére, azt jelenti, már elég forró, ekkor tedd bele kisebb adagokban a kroketteket, és néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot, és azonnal, frissen tálald.
 

Ha az egyszerű krokett készítése már profin megy, próbáld ki a sajttal töltött változatot is!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük