Ellenállhatatlan, ragacsos kókuszcsók tojásfehérjéből: mindössze három hozzávaló kell hozzá

A kókuszcsók megunhatatlan édesség. Ha több tojásfehérje marad meg sütés-főzés során, feltétlenül készítsd el.

Kókuszcsók receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszcsók igazi retró édesség, kívül ropogós, belül ragacsos. Az apró sütik ideálisak teához, kávéhoz. Ha nehezen tudod felverni a fehérjét, dobj hozzá sót. Érdemes kevés citromlevet is keverni hozzá, hogy stabilabb legyen. Sütisdobozban viszonylag sokáig eláll. 

Kókuszcsók

Hozzávalók

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásfehérjét verd kemény habbá. Részletekben adagold hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Lágy, szinte krémszerű állagúnak kell lennie. Töltsd a masszát nyomózsákba, és nyomj kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. 
Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szedd csak le a papírról. Így a kókuszcsókok biztosan nem törnek. Amikor a süti kihűl, csorgathatsz rá olvasztott csokit. 

A kókuszgolyó is megunhatatlan édesség, amit most akár gesztenyével is feldobhatsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük