Ellenállhatatlan, ragacsos kókuszcsók tojásfehérjéből: mindössze három hozzávaló kell hozzá
A kókuszcsók megunhatatlan édesség. Ha több tojásfehérje marad meg sütés-főzés során, feltétlenül készítsd el.
A kókuszcsók igazi retró édesség, kívül ropogós, belül ragacsos. Az apró sütik ideálisak teához, kávéhoz. Ha nehezen tudod felverni a fehérjét, dobj hozzá sót. Érdemes kevés citromlevet is keverni hozzá, hogy stabilabb legyen. Sütisdobozban viszonylag sokáig eláll.
Kókuszcsók
Hozzávalók
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjét verd kemény habbá. Részletekben adagold hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Lágy, szinte krémszerű állagúnak kell lennie. Töltsd a masszát nyomózsákba, és nyomj kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.
Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szedd csak le a papírról. Így a kókuszcsókok biztosan nem törnek. Amikor a süti kihűl, csorgathatsz rá olvasztott csokit.
A kókuszgolyó is megunhatatlan édesség, amit most akár gesztenyével is feldobhatsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció