Remegős házi kocsonya receptje: zöldségekkel, sok füstölt hússal és fokhagymával az igazi

A jó kocsonya tiszta, remegős, tele van jóféle füstölt hússal, és könnyen megdermed.

Házi kocsonya receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Klasszikus kocsonya gyakran a kerül két ünnep között vagy akár szilveszterkor az asztalra. Vannak, akik tesznek a hús mellé zöldségeket és tojást is bele, mások inkább kihagyják. A sok fokhagyma viszont soha nem hiányozhat belőle. A kocsonya akkor nem dermed meg, ha nincs benne elég zsíros, bőrös alapanyag, vagy túl sok lében főzöd. 

Házi kocsonya receptje

Hozzávalók

  • 1.5 kg sertéscsülök füstölt
  • 4 db sertésköröm
  • 4 db sertésfarok
  • 3 db sertésbőrke
  • 1 db sertésfül
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 szem bors
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat, körmöt, fület rakd egy nagy fazékba, és önts rá annyi vizet, amennyi jól ellepi. Lassan forrald fel, közben a habot szedd le róla. Tedd hozzá a hagymákat, a paprikát, a répát, a petrezselyemgyökeret, a babérleveleket, és ízlés szerint sózd, borsozd. Továbbra is kis lángon főzd négy-öt órán át.

Ezt követően egy kis tányérra vegyél ki a léből, tedd hideg helyre, és ha a próba megdermed, lehúzhatod a tűzről. Szalvétával itasd fel a tetejéről a zsírt, és szűrd egy másik fazékba. A csülökhúst, zöldségeket oszd el a tányérokba, öntsd fel kocsonyalével, és tedd hűvös helyre megdermedni.
Ha már a szilveszterre készülsz, főzz töltött káposztát! A füstölt hús abból sem hiányozhat. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük