Remegős házi kocsonya receptje: zöldségekkel, sok füstölt hússal és fokhagymával az igazi
A jó kocsonya tiszta, remegős, tele van jóféle füstölt hússal, és könnyen megdermed.
Klasszikus kocsonya gyakran a kerül két ünnep között vagy akár szilveszterkor az asztalra. Vannak, akik tesznek a hús mellé zöldségeket és tojást is bele, mások inkább kihagyják. A sok fokhagyma viszont soha nem hiányozhat belőle. A kocsonya akkor nem dermed meg, ha nincs benne elég zsíros, bőrös alapanyag, vagy túl sok lében főzöd.
Házi kocsonya receptje
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéscsülök füstölt
- 4 db sertésköröm
- 4 db sertésfarok
- 3 db sertésbőrke
- 1 db sertésfül
- 3 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 6 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- só
Elkészítés:
A húsokat, körmöt, fület rakd egy nagy fazékba, és önts rá annyi vizet, amennyi jól ellepi. Lassan forrald fel, közben a habot szedd le róla. Tedd hozzá a hagymákat, a paprikát, a répát, a petrezselyemgyökeret, a babérleveleket, és ízlés szerint sózd, borsozd. Továbbra is kis lángon főzd négy-öt órán át.
Ezt követően egy kis tányérra vegyél ki a léből, tedd hideg helyre, és ha a próba megdermed, lehúzhatod a tűzről. Szalvétával itasd fel a tetejéről a zsírt, és szűrd egy másik fazékba. A csülökhúst, zöldségeket oszd el a tányérokba, öntsd fel kocsonyalével, és tedd hűvös helyre megdermedni.
Ha már a szilveszterre készülsz, főzz töltött káposztát! A füstölt hús abból sem hiányozhat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció