Puha és isteni házi knédli pörköltekhez, sültekhez: jól magába szívja a szaftot
A csehek jellegzetes ételét, a henger alakúra formázott knédlit akár otthon is elkészítheted.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Csehországban és Szlovákiában a knédli az egyik legkedveltebb köret. Kelt tésztából készül, finom puha, és otthon is bárki próbálkozhat vele. A knédlit ne főzd, hanem gőz felett párold! Remekül fagyasztható, így érdemes belőle egyszerre nagyobb adagot készíteni.
Házi knédli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl víz
- 1 mokkáskanál só
- olaj
Elkészítés:
Langyosíts meg egy deciliter vizet, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá két evőkanál lisztet, és futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Szórd hozzá a maradék lisztet, a sót, és önts hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Dagaszd meg, akkor jó, ha se nem lágy, se nem kemény. Keleszd a duplájára, majd gyúrd át a tésztát. Oszd három részre, és formázd henger alakúvá.
Egy nagy fazekat tölts meg félig vízzel, és kezdd el forralni. Rakj rá egy kisebb lábost vagy párolóedényt. Kend meg olajjal, és tedd bele a knédlit. Azt vedd figyelembe, hogy a tészta másfél-kétszeresére is megnő. Fontos továbbá, hogy a knédli ne érjen a gyöngyöző vízbe. Gőzöld 20-25 percig, majd takard le konyharuhával, amíg kihűl, és szeletelve kínáld.
A szaftos, ropogósra sült kacsa remek választás a knédli mellé.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept