Pihe-puha házi hamburgerzsemle: nem bonyolult otthon elkészíteni
A házi hamburgerzsemle kicsit édeskés, levegős, és sokkal jobb a bolti, előrecsomagolt, tartósítószerekkel készülő buciknál.

Ha valaha készítettél már kelt tésztát, a házi hamburgerzsemle sem foghat ki rajtad. Amíg keleszted a tésztát, a húspogácsákat is összedobhatod, így százszázalékosan házias lesz a gyorséttermek kedvence. Ebből a mennyiségből nyolc nagyobb bucit készíthetsz, amit kedvedre megtölthetsz húspogácsával, zöldségekkel és sajttal.
Házi hamburgerzsemle
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2.5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 4 cl olaj
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- szezámmag
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojást, az olajat, a maradék cukrot, a sót és a tejfölt, majd kezdd dagasztani. Ha van, dagaszthatod géppel is. Ha összeállt a tészta, formázz belőle egy gombócot, takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.
Pihentetés után a tésztát kézzel tépkedd zsemle nagyságú darabokra, formázd meg, rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg vízzel, és szórd meg szezámmaggal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd a zsemléket 20 perc alatt szép aranybarnára.
A hús mellett babburgert is tehetsz a házi zsemlébe. Csak fél óra elkészíteni.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept