Pihe-puha házi hamburgerzsemle: nem bonyolult otthon elkészíteni
A házi hamburgerzsemle kicsit édeskés, levegős, és sokkal jobb a bolti, előrecsomagolt, tartósítószerekkel készülő buciknál.

Ha valaha készítettél már kelt tésztát, a házi hamburgerzsemle sem foghat ki rajtad. Amíg keleszted a tésztát, a húspogácsákat is összedobhatod, így százszázalékosan házias lesz a gyorséttermek kedvence. Ebből a mennyiségből nyolc nagyobb bucit készíthetsz, amit kedvedre megtölthetsz húspogácsával, zöldségekkel és sajttal.
Házi hamburgerzsemle
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2.5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 4 cl olaj
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- szezámmag
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojást, az olajat, a maradék cukrot, a sót és a tejfölt, majd kezdd dagasztani. Ha van, dagaszthatod géppel is. Ha összeállt a tészta, formázz belőle egy gombócot, takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.
Pihentetés után a tésztát kézzel tépkedd zsemle nagyságú darabokra, formázd meg, rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg vízzel, és szórd meg szezámmaggal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd a zsemléket 20 perc alatt szép aranybarnára.
A hús mellett babburgert is tehetsz a házi zsemlébe. Csak fél óra elkészíteni.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció