Pihe-puha házi hamburgerzsemle: nem bonyolult otthon elkészíteni
A házi hamburgerzsemle kicsit édeskés, levegős, és sokkal jobb a bolti, előrecsomagolt, tartósítószerekkel készülő buciknál.


- Visszatért a ’90-es évek legnőiesebb darabja: a szaténszoknya már nem csak alkalmi viselet, az utcán is divatos »
- 6 bőrfeszesítő testápoló, ami aranyat ér, de nem drága: javítják a bőr rugalmasságát, és feltöltik minden jóval »
- Elképesztően sikkes formában tért vissza a ’60-as évek sminktrendje: a dupla tusvonal idén így divatos »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Ha valaha készítettél már kelt tésztát, a házi hamburgerzsemle sem foghat ki rajtad. Amíg keleszted a tésztát, a húspogácsákat is összedobhatod, így százszázalékosan házias lesz a gyorséttermek kedvence. Ebből a mennyiségből nyolc nagyobb bucit készíthetsz, amit kedvedre megtölthetsz húspogácsával, zöldségekkel és sajttal.
Házi hamburgerzsemle
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2.5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 4 cl olaj
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- szezámmag
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojást, az olajat, a maradék cukrot, a sót és a tejfölt, majd kezdd dagasztani. Ha van, dagaszthatod géppel is. Ha összeállt a tészta, formázz belőle egy gombócot, takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.
Pihentetés után a tésztát kézzel tépkedd zsemle nagyságú darabokra, formázd meg, rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg vízzel, és szórd meg szezámmaggal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd a zsemléket 20 perc alatt szép aranybarnára.
A hús mellett babburgert is tehetsz a házi zsemlébe. Csak fél óra elkészíteni.
Még több recept