Pihe-puha házi hamburgerzsemle: nem bonyolult otthon elkészíteni
A házi hamburgerzsemle kicsit édeskés, levegős, és sokkal jobb a bolti, előrecsomagolt, tartósítószerekkel készülő buciknál.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ha valaha készítettél már kelt tésztát, a házi hamburgerzsemle sem foghat ki rajtad. Amíg keleszted a tésztát, a húspogácsákat is összedobhatod, így százszázalékosan házias lesz a gyorséttermek kedvence. Ebből a mennyiségből nyolc nagyobb bucit készíthetsz, amit kedvedre megtölthetsz húspogácsával, zöldségekkel és sajttal.
Házi hamburgerzsemle
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2.5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 4 cl olaj
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- szezámmag
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojást, az olajat, a maradék cukrot, a sót és a tejfölt, majd kezdd dagasztani. Ha van, dagaszthatod géppel is. Ha összeállt a tészta, formázz belőle egy gombócot, takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.
Pihentetés után a tésztát kézzel tépkedd zsemle nagyságú darabokra, formázd meg, rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg vízzel, és szórd meg szezámmaggal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd a zsemléket 20 perc alatt szép aranybarnára.
A hús mellett babburgert is tehetsz a házi zsemlébe. Csak fél óra elkészíteni.
Még több recept