Házi készítésű, ropogós halrudacskák: otthon is összeállíthatod a nagy kedvencet
A házi halrudacskák elkészítése annyira egyszerű, hogy többé talán soha nem fogod a készen kaphatót vásárolni.
A házi halrudacskát pont úgy kell elkészíteni, mint bármelyik tisztességes rántott halat, a különbség csak annyi, hogy a tőkehalfilét előtte kis rudakra kell vágni. Még ropogósabb lesz a bundája, ha panírozáskor a lisztbe kukoricalisztet, a zsemlemorzsába pedig kukoricadarát keversz.
Házi halrudacskák receptje
Hozzávalók
- 30 dkg tőkehalfilé
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál kukoricadara
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tőkehalfilét vágd két-három centi széles, öt-hat centi hosszú darabokra. A lisztet keverd össze a kukoricaliszttel, a zsemlemorzsát a kukoricadarával, a tojást villával verd fel.
A haldarabokat sózd és borsozd, majd forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a darás zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalukat aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csöpögtesd le őket.
Köretként kínálj hozzá sütőben sült édesburgonyát.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció