Házi gyömbérszörp bevált családi receptje: tökéletes immunerősítő

Ősszel és télen feltétlenül legyen házipatikádban saját készítésű gyömbérszörp.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyömbér számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, a hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet. Kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek, és a gyógyulást is felgyorsítja. Szörpként is nyugodtan el lehet tenni, ami aztán egy bögre forró teába is jól illik.

gyomberszorp-recept

Házi gyömbérszörp

Hozzávalók

  • 80 dkg cukor
  • 20 dkg gyömbér
  • 1.5 l víz
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A gyömbért hámozd meg jó vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a gyömbérdarabokat, és öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-50 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.

Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl, és tárold száraz, hűvös helyen.

gyomberszorp

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük