Házi gyömbérszörp bevált családi receptje: tökéletes immunerősítő
Ősszel és télen feltétlenül legyen házipatikádban saját készítésű gyömbérszörp.
A gyömbér számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, a hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet. Kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek, és a gyógyulást is felgyorsítja. Szörpként is nyugodtan el lehet tenni, ami aztán egy bögre forró teába is jól illik.

Házi gyömbérszörp
Hozzávalók
- 80 dkg cukor
- 20 dkg gyömbér
- 1.5 l víz
- 2 db citrom
Elkészítés:
A gyömbért hámozd meg jó vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a gyömbérdarabokat, és öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-50 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.
Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl, és tárold száraz, hűvös helyen.
