Házi gyömbérszörp bevált családi receptje: tökéletes immunerősítő
Ősszel és télen feltétlenül legyen házipatikádban saját készítésű gyömbérszörp.
A gyömbér számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, a hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet. Kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek, és a gyógyulást is felgyorsítja. Szörpként is nyugodtan el lehet tenni, ami aztán egy bögre forró teába is jól illik.
Házi gyömbérszörp
Hozzávalók
- 80 dkg cukor
- 20 dkg gyömbér
- 1.5 l víz
- 2 db citrom
Elkészítés:
A gyömbért hámozd meg jó vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a gyömbérdarabokat, és öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-50 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.
Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl, és tárold száraz, hűvös helyen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció