Édes, jeges frappuccino házilag: legalább olyan jó, mint a híres kávézóban
A lágy, krémes frappuccino házi változata is nagyon ütős! Megtévesztésig hasonlít az eredetire.
A frappuccino nevet a Starbucks alkotta meg, a frappét és a cappuccinót ötvözte. Noha az eredeti recept titkos, egy kis kísérletezéssel könnyen el tudod találni a tökéletes ízvilágot és arányokat. Remek ital, ami hűsít és felpörget. Az alapreceptet kedvedre ízesítheted. Karamell helyett kipróbálhatod csokival, eperrel is, de a jeges kávédnak csak a képzeleted szabhat határt.

Házi frappuccino
Hozzávalók
- 2 dl eszpresszó
- 1 bögre tej
- 2 bögre jégkocka
- 2 evőkanál vaníliás fagyi
- 1 evőkanál karamellszósz
- 1 evőkanál cukor
Tetejére
- tejszínhab
- csoki
- karamellszirup
Elkészítés:
Főzz le egy jó adag eszpresszót, és hagyd kihűlni. Ezt követően öntsd egy turmixgépbe, add hozzá a tejet, a cukrot és a vaníliás fagyit. Borítsd rájuk a jeget, és turmixold addig, míg sima nem lesz az állaga. Jöhet bele a kedvedre való szirup, ebben az esetben karamell, és mixeld még egy kicsit.
Töltsd a kész italt egy magas üvegpohárba. Nyomj a kávés keverék tetejére tejszínhabot, és ízesítsd kedvenc szirupoddal. Fontos a folyamatos kóstolgatás, hogy tényleg olyan legyen a frappuccino, mint amilyennek elképzelted.
