Sűrű, darabos, házi szederlekvár: így nem kell bele tartósítószer
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.
Jó, ha lesz télen zamatos szederlekvár is a polcodon. Most még eltehetsz néhány üveg lekvárt a mennyei gyümölcsből. Kiváló palacsintába, sütibe, édes tésztákra. Ezt a lekvárt akár azok is elkészíthetik, akik még soha nem tettek el lekvárt, hisz nem lehet elhibázni. Ha tiszta környezetben dolgozol, sterilizálod mikróban vagy mosogatógépben az üveget, tartósítószer sem kell.
Házi darabos szederlekvár
Hozzávalók
- 2 kg szeder
- 1.2 kg cukor
- 2 csomag dzsemfix
Elkészítés:
A szedret alaposan mosd meg, rakd egy tálba, és keverd össze a cukorral. Kicsit törd össze, majd tedd legalább egy éjszakára a hűtőbe. Másnap rakd át egy lábosba, és rotyogtasd addig, amíg elfő a habja. Ez körülbelül 15-20 perc. Közben fakanállal nyomogasd szét a gyümölcsöket. Ha nem szeretnéd darabosra, botmixerrel pépesítheted. Add hozzá a dzsemfixet, és főzd még öt percig. Kanalazd a lekvárt sterilizált üvegekbe, zárd le celofánnal, és csavard rá a tetőt. Tedd száraz dunsztba, azaz csavard plédbe, és hagyd kihűlni egy-két nap alatt.
A szederből akár házi jégkrémet is készíthetsz. Alapnak a mascarpone tökéletes.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció